Een infrarood paneel aansturen met een bewegingsmelder. Is dit nu een goed idee of niet? Het aansturen van infrarood paneel met een bewegingsmelder is mogelijk, maar niet wenselijk. Wij leggen u graag uit waar deze gedachte vandaan komt. En waarom het in de praktijk geen goed idee is.

Infrarood paneel aansturen met een bewegingsmelder

Het idee om een bewegingsmelder te koppelen aan een infraroodpaneel komt voort uit de volgende  gedachte. Een ruimte hoeft alleen maar warm te zijn wanneer er iemand aanwezig is. En omdat een infraroodpaneel rechtstreeks stralingswarmte afgeeft, is inschakelen pas nodig op het moment dat de persoon in de ruimte is. Het in- en uitschakelen van de infraroodpanelen kan dus mooi worden geregeld door een bewegingssensor. Een persoon betreedt de betreffende ruimte. De bewegingssensor schakelt de elektriciteit in. En vervolgens is de ruimte snel heerlijk warm.

In de praktijk werkt het echter net iets anders. En dit heeft te maken met de werking van lange golf infrarood panelen. Een lange golf infrarood paneel werkt wel met directe stralingswarmte. Alleen heeft een infrarood paneel een opwarmtijd van 5 tot 10 minuten. En vanaf het moment dat de bedrijfstemperatuur van 80-100 graden is bereikt. Pas dan straalt het infrarood paneel de lange golf infraroodstraling uit en verwarmt de kamer.

Door de opwarmtijd van infraroodpanelen om op volle sterkte te komen. Blijft de directe warmte direct nadat een paneel is geactiveerd. door een bewegingsmelder dus uit.

Infrarood panelen met thermostaat

Wenst u niet heel dag het infrarood paneel actief te hebben. Maar het paneel wel op volle sterkte actief wanneer het nodig is. Een thermostaat biedt dan mogelijk de oplossing. Thermostaten zijn er met diverse opties zodat er voor iedere wens een geschikte thermostaat te verkrijgen is.

Vragen over infrarood panelen en aansturing

Infrarood panelen zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor iedere situatie wel een geschikt infrarood paneel beschikbaar. Bestel uw infrarood panelen gemakkelijk online bij Heaterdirect.nl.

Mocht u vragen hebben over het optimaal inrichten van een ruimte met infrarood panelen. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0413 - 724998 of info@heaterdirect.nl.. Wij staan klaar om uw vragen op het gebied van elektrische infrarood verwarming te beantwoorden. Wij helpen u graag verder.