Elektrische verwarming

Advies nodig? Bel of mail vrijblijvend onze product experts (0413-724998 / info@heaterdirect.nl). Of bezoek onze showroom in Heeswijk-Dinther.

Lees meer
Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@heaterdirect.nl

Vragen of advies?
Showroom bezoeken?
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
55 producten
 1. ETHERMA EZ Plafondstraler Industrie
  Vanaf € 393,49 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 2. Etherma PTXS Voetverwarmingsmat
  € 408,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 3. Etherma Icestop Trace 4 meter
  € 134,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2 weken
 4. Etherma Warmtepomp FIRE+ICE
  € 2.823,95 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 5. Etherma Aluminium deksel FIRE+ICE
  € 98,95 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 6. Etherma Weerbeschermingsplaat FIRE+ICE
  € 159,95 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 7. Etherma Instectenhor FIRE+ICE
  € 85,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 8. Etherma Afdekplaat FIRE+ICE
  € 85,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 9. Heatstrip Enhance Zwart met afstandsbediening en app
  Vanaf € 899,95 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 10. Frico Ventilatorconvector PF Smart
  Vanaf € 729,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
 11. Frico Gliese Stralingspaneel
  Vanaf € 389,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 weken
 12. Etherma BHK Elektrische Radiator Badkamer
  Vanaf € 595,00 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
  • Altijd gratis verzending
  • De beste merken
  • 100% tevredenheidsgarantie
 13. LAVA Desk Bureauverwarming 80W 2.0 met aan / uit kabel
  € 235,00 Incl. BTW
  Leverbaar binnen enkele weken
 14. Etherma Convector Serena
  Vanaf € 179,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 15. LAVA Desk Bureauverwarming 80W 2.0 met aansluitkabel met dimmer en timerfunctie
  € 264,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 16. Etherma Convector Serena Vrijstaand en Verplaatsbaar met Wielen
  Vanaf € 179,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 17. Solamagic 1000 Watt Wit (RAL9010)
  € 309,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 18. Etherma Laminotherm Elektrische Vloerverwarming
  Vanaf € 145,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 19. Etherma Convector Serena 500 Watt
  € 179,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 20. Sundirect Bureau Voet Verwarmer 220 Watt
  € 179,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 21. Etherma convector Convector Serena 1000 Watt
  € 199,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 22. Etherma Laminotherm Elektrische Vloerverwarming Thermostaat eTwist Basic
  Vanaf € 299,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 23. Herschel Select mobiele infrarood verwarming 500 Watt
  € 419,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 weken
 24. HD Infrarood Paneel met led verlichting en afstandsbediening 840 Watt
  € 479,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
55 producten

Elektrische verwarming

Elektrisch verwarmen is een manier om een ruimte of een gebouw op te warmen door middel van elektriciteit. Er zijn verschillende manieren om elektrisch te verwarmen, waaronder:

 1. Elektrische radiatoren: Dit zijn elektrische verwarmingselementen die in een radiator zijn geïnstalleerd. Ze zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, en ze zijn vrijwel geruisloos.
 2. Elektrische vloerverwarming: Dit is een soort elektrische verwarming die onder de vloer is geïnstalleerd. Het is een efficiënte manier om een ruimte op te warmen, omdat de warmte wordt verspreid over een groter oppervlak.
 3. Elektrische kachels: Dit zijn elektrische verwarmingselementen die in een kachel zijn geïnstalleerd. Ze zijn ideaal voor kleine ruimtes, zoals een badkamer of een slaapkamer.
 4. Elektrische kachelplaten: Dit zijn elektrische verwarmingselementen die op een kachelplaat zijn geïnstalleerd. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en ideaal voor het verwarmen van kleine ruimtes.

Elektrisch verwarmen is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun huis op te warmen zonder de hulp van gas of stookolie. Het is ook een goede optie voor mensen die in appartementsgebouwen wonen en geen toegang hebben tot andere verwarmingsmethoden. Echter, elektrisch verwarmen kan duurder zijn dan andere verwarmingsmethoden, dus het is belangrijk om de kosten in overweging te nemen voordat u besluit om elektrisch te verwarmen.

Elektrisch verwarmen is het alternatief voor verwarmen met gas. Bij elektrisch verwarmen wordt elektriciteit omgezet in warmte door een verwarmingselement. Er zijn verschillende soorten elektrische verwarmingen, zoals convectie, keramisch, infrarood verwarming.

Elektrisch verwarmen convectie

Convectie verwarming is het elektrisch verwarmen van lucht. Het is een indirecte vorm van verwarmen. Hierbij gaat koude lucht langs een verwarmingselement zoals gloeidraden of een keramische plaat. Vervolgens verlaat de warme lucht de verwarming. En wordt koudere lucht aangetrokken. Hierdoor ontstaat er een luchtstroom van koude en warme lucht. Koude lucht wordt verwarmd en stijgt op. Koelt daarna weer af, daalt en wordt weer verwarmd. Dit is een continu proces. Waarbij met name de warmte boven in de ruimte zit. En de relatief koude lucht zich onder in de ruimte bevindt.

Kortom, elektrische convectiewarmte is hetzelfde als verwarmen met een centrale verwarming. Maar dan op basis van elektriciteit. En dan kan, afhankelijk energieprijzen, wel weer voordeliger zijn dan het verwarmen op gas.

Convectiewarmte heeft het nadeel, dat door de luchtstroom, allerlei stofdeeltjes en bacteriën zich door de ruimte gaan verplaatsen. Wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Daarom is het bij convectiewarmte ook nodig om goed te blijven ventileren.

Elektrisch verwarmen infrarood

Infrarood verwarming is elektrisch verwarmen door middel van infraroodstraling. De warmte van lange golf infraroodstraling voelt als die van de straling van de zon. Maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

Infrarood straling verwarmt in eerste instantie de mensen en objecten in de ruimte. Wanneer de straling de mensen en objecten zoals muren, vloer en meubels bereikt. Wordt de straling omgezet in warmte. Deze warmte wordt opgenomen door deze objecten. Vervolgens geven de mensen en de objecten weer warmte terug aan de omgeving in de vorm van convectiewarmte. Vergelijkbaar met een muur die verwarmd is door de zon in de zomer. En die in de avond nog een lange tijd warmte afgeeft. Wanneer de zon alweer onder is. Wanneer deze infraroodstraling plaatsvindt in een (goed) geïsoleerde binnenruimte, zal deze ruimte niet snel afkoelen of kouder worden. Ook niet wanneer er bijvoorbeeld even een deur of een raam wordt opengezet.

Zolang een persoon zich bevindt binnen het bereik van een infrarood paneel ervaart deze de warmte. Afhankelijk van de grootte en hoogte van de ruimte zijn er mogelijk meerdere panelen om een ruimte goed te verwarmen. Net zoals er meerdere centrale verwarmingen nodig zijn bij het verwarmen van grotere ruimtes. De infraroodstraling verwarmt dus niet de ruimtetemperatuur, maar de objecten en mensen in de ruimte. Binnen het bereik ervaart u de warmte, maar daarbuiten zal het geleidelijk aan kouder aanvoelen. Mist daar natuurlijk weer een volgende infrarood paneel hangt.

Elektrisch verwarmen verbruik

Elektrische convectoren zijn minder energiezuinig dan infrarood panelen. Maar de elektrische convectoren verbruiken weer minder energie dan de traditionele verwarmingen.

Elektrisch verwarmen kosten

Bij infrarood verwarming wordt de energie voor maar liefst 93% omgezet in infrarood warmte. Door dit hoge rendement is er minder energie nodig. En dat bespaart kosten. Het grote voordeel van het elektrisch verwarmen is dat er voor het verwarmen geen gas meer nodig is. Daar staat tegenover staat er wel een nadeel. Er wordt wel meer stroom gebruikt dan voorheen. Maar dit nadeel is te ondervangen door zelf stroom op te gaan wekken door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Elektrisch bij verwarmen

Elektrisch verwarmen leent zich ideaal voor het bij verwarmen van een bepaalde zone in huis. Of een zolderkamer die gebruikt wordt als werkplek. Er is namelijk altijd wel een stopcontact in de buurt. U kan direct alleen die specifieke ruimte verwarmen. En voorkomt dat u de thermostaat beneden aan moet zetten om het boven op zolder ook warm te krijgen. Lees meer over de voor- en nadelen van elektrisch bij verwarmen.

Convectie of infrarood?

Het kiezen tussen convectie en infrarood verwarming is kiezen tussen twee totaal verschillenden technieken. Convectie verwarming is vooral ideaal bij het verwarmen van een totale ruimte. En wanneer u veel controle wenst over de temperatuur. Infrarood is een goede oplossing wanneer u binnen een totale ruimte een bepaalde spot / zone verwarmt. En dus minder controle wenst over de totale temperatuur van een ruimte.

Infrarood verwarming is efficiënter voor wat betreft het verwarmen, maar voor wandverwarming geldt dat u binnen het bereik van de infraroodafstand dient te zijn zijn (ongeveer 3 meter). Convectieverwarming is minder efficiënt, maar kan een grotere afstand bereiken (4-5 meter).

Elektrische verwarming voor iedere situatie

Elektrische verwarming is voor vrijwel iedere situatie verkrijgbaar. Of het nu gaat om infrarood panelen, vloerverwarming, convectoren, verwarmingsmatten, antivries kabels of boilers. Binnen het assortiment van Heaterdirect.nl vindt u de juiste oplossing. 

Ook voor iedere ruimte is er wel een geschikt product te vinden. Bent u op zoek naar vloerverwarming voor de badkamer? Of zoekt u naar een boiler voor de gootsteen? Ook een convector voor de woonkamer is te koop. En vergeet niet de antivries kabels voor de waterleidingen.

Elektrische verwarming met thermostaat

Wilt u de elektrische verwarming graag aansturen met een thermostaat? Dat is voornamelijk met de elektrische vloerverwarming mogelijk. Zo kunt u zelf bepalen op welk moment de vloerverwarming aan moet en welke temperatuur daarbij aangehouden moet worden. 

U kunt hierdoor de verwarming zo instellen dat deze al lekker verwarmd is zodra u de badkamer instapt. Op deze manier kunt u vooraf al bepalen wanneer de elektrische verwarming aan moet springen zodat u niet meer in een koude ruimte komt.

Elektrische verwarming kopen bij Heaterdirect.nl

Elektrische verwarming zal steeds meer zichtbaar worden in woonkamers en kantoren. Maakt u ook de overstap naar elektrisch verwarmen? Als u op zoek bent naar een efficiënte manier om uw huis op te warmen zonder de hulp van gas of stookolie, dan is elektrisch verwarmen wellicht een goede optie voor u. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over de verschillende elektrische verwarmingsmethoden die beschikbaar zijn. En om te bepalen welke het beste bij uw behoeften past. Of bezoek onze website of showroom voor meer informatie en om elektrische verwarming te vergelijken met andere verwarmingsmethoden. 

Elektrische verwarming online bestellen

Bestel uw elektrische verwarming gemakkelijk online bij Heaterdirect.nl.

Is het product direct beschikbaar? Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.

Advies nodig? Neem contact op met onze product experts. Zij helpen u graag.

Lees meer