Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Het Nieuwe Elektrisch Verwarmen

 • De beste elektrische verwarming

  We krijgen vaak de vraag: welke elektrische verwarming is het beste? Los van het feit dat er een enorm kwaliteitsverschil is in het aanbod. Is dit met name afhankelijk van de ruimte die u wenst te verwarmen. Het is dus niet mogelijk om te spreken van de beste elektrische verwarming. Het is wél mogelijk om de beste elektrische verwarming voor uw situatie te bepalen.

  Wilt u weten welke elektrische verwarming u het beste kan kopen? Bepaal aan de hand van de onderstaande aandachtspunten, welke elektrische verwarming het beste is voor uw situatie. Of bel vrijblijvend onze klantenservice: 0413 - 72 49 98. Dan kijken wij samen met u, wat voor u de beste elektrische verwarming is. U ontvangt dan vrijblijvend een advies op maat.

   

  Kies de beste elektrische infrarood verwarming met deze tips

  Met deze 6 aandachtspunten vindt u de beste elektrische infrarood verwarming voor uw situatie. Hierbij geldt dat de soort ruimte en de mate van isolatie de belangrijkste uitgangspunten vormen.

  1. Convectiewarmte en stralingswarmte
  2. Soort ruimte
  3. Mate van isolatie
  4. Wand of plafond
  5. Milieu & verbruik
  6. Aanschafkosten

   

  1. Verschil convectiewarmte en stralingswarmte

  Convectiewarmte en stralingswarmte leveren beide hetzelfde resultaat, namelijk het verwarmen van de ruimte. Maar doen dit op een andere manier.

  Convectiewarmte

  Convectiewarmte is de warmte die wordt geleverd door bijvoorbeeld een centrale verwarming met radiatoren. Dit is een vorm van indirecte warmte. De lucht in de ruimte wordt door de radiatoren opgewarmd. De warme lucht stijgt en maakt plaats voor de koude lucht. Vervolgens wordt deze koude lucht weer verwarmd. Zo ontstaat er een circulatie, waarbij de warmste lucht altijd bovenin zit.

   

  Stralingswarmte

  Infrarood verwarming is een stralingswarmte die werkt zoals de zon. Het is een vorm van directe warmte. Het straalt warmte direct naar de objecten in een ruimte.  En deze objecten geven hun warmte weer af aan de ruimte. Bij convectie wordt eerst de lucht verwarmd en blijven objecten zoals vloeren, muren en plafonds koud. Hierdoor blijven ze kou afgeven.

  Meer informatie over de werking van stralingswarmte van infrarood panelen vindt u in het artikel: de werking van infrarood panelen.  In dit artikel vindt u ook een video van Herschel (één van onze fabrikanten) met een uitleg over de werking.

   

  Voordelen infrarood verwarming ten opzichte van convectiewarmte

  • Directe warmte
  • Gelijkmatige verdeling van de temperatuur in de ruimte
  • Eenvoudig te installeren

   

  2. Soort ruimte bepaalt soort infrarood verwarming

  Elektrische infrarood verwarming is op verschillende plaatsen in en rondom het huis (maar ook bedrijfsmatig) toe te passen. Maar niet iedere iedere verwarming is geschikt voor iedere ruimte. In woon- en slaapkamers plaatst u weer andere elektrische verwarmingen dan in een badkamer, tuinkamer of serre.

  Mocht u meer informatie wensen over het gebruik van infrarood verwarming voor buiten dan verwijzen we u graag door naar de site terrasheater.nl. Deze site staat volledig in het teken van buitenverwarming. En informeert u over het gebruik van elektrische verwarming bij terrassen, overkappingen, tuinkamers of serres. Dit artikel is specifiek gericht op het gebruik van de elektrische verwarming binnen huizen, kantoren en bedrijfsruimtes.

   

  Elektrische verwarming in woonkamer of slaapkamer

  Binnen een woonkamer of slaapkamer zijn er verschillende mogelijkheden om de ruimte te verwarmen. Van infrarood panelen voor de wand of het plafond. Uitgevoerd in spiegel variant, met een eigen afbeelding of foto of in een krijtbord uitvoering. Vergelijk elektrische spiegelverwarming die vooral in badkamers wordt gebruikt. Maar steeds meer ook buiten de badkamer zoals een koude hal.

   

  Elektrische infrarood verwarming in badkamer

  Bij een natte ruimte, zoals de douche of badkamer, zijn er ook verschillende varianten infrarood panelen mogelijk. Panelen voor de wand en plafond. Maar ook in spiegeluitvoering of als handdoekverwarming. Hierbij is het wel van belang dat de elektrische verwarming is beschermd tegen vocht. Wanneer u een infraroodverwarming overweegt voor uw badkamer of douche dan bepaalt de locatie binnen deze ruimte de benodigde mate van bescherming. Hoe groter de kans op vocht in of op de elektrische verwarming, hoe hoger de benodigde mate van bescherming. Het bepalen en achterhalen van deze bescherming doet u aan de hand van de IP-waarde of classificatie.

   

  De IP-waarde

  De IP-waarde is een internationale norm. De IP-aanduiding bestaat uit twee cijfers: het eerste geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van voorwerpen, het tweede de beschermingsgraad tegen vocht.

  • De natte zone (zone 1). Dit is de ruimte net boven het bad of in de douche. Binnen deze zone moet het infrarood paneel beschermd zijn tegen het onderdompelen in water. Dit komt overeen met een IP-waarde van minimaal IP 67.
  • De zone met de waarschijnlijkheid van waterstralen (zone 2). Dit is de zone waarbij de mogelijkheid bestaat dat er een waterstraal op de elektrische infrarood panelen terecht kan komen. Bescherming hiertegen vraagt om een minimale IP-waarde van IP 44.
  • De condens zone (zone 3): Deze zone komt eigenlijk niet in aanraking met waterdruppels. De bescherming is met name gericht op condensvorming. Een IP-waarde van IP 21 volstaat hier.

  Meer informatie over IP-waarden en de bescherming tegen vocht.

   

  3. Mate van isolatie

  Een ruimte aangenaam verwarmen met infrarood panelen vraagt een bepaald vermogen. Verschillende panelen hebben naast de verschillende afmetingen ook verschillende vermogens. Hoe bepaalt u nu het juiste vermogen voor uw ruimte? Dit hangt af van de mate van isolatie van de ruimte. De isolatie van de ruimte bepaalt namelijk het benodigde vermogen van een infrarood verwarming. Een goed geïsoleerde ruimte houdt de warmte beter vast dan een ruimte die minder geïsoleerd is. Hoe minder het warmteverlies is van een ruimte, hoe minder vermogen er nodig is om deze ruimte te verwarmen. Maak daarom eerste een goede inschatting van de mate van isolatie van uw ruimte. En bepaal aan de hand hiervan het benodigde wattage per m². Hieronder vindt u een overzicht om een inschatting te kunnen maken (tot een maximale hoogte van 2,5 m.).

  • Zeer goed geïsoleerd; tripple glas, weinig ramen, zeer dikke en goede wand- en dakisolatie.
  • Goed geïsoleerd; dubbel glas, weinig ramen, dikke en goede wand- en dakisolatie.
  • Gemiddeld geïsoleerd; spouwmuur met geïsoleerd dak en weinig ramen.
  • Slecht geïsoleerd; enkel steens muur, enkel glas, ongeïsoleerd dak.
  • Ongeïsoleerd; simpel gebouw van hout of metaal, ongeïsoleerd.

  De keuze van het vermogen is afhankelijk van de warmtebehoefte van de ruimte en het gebruik van de verwarming. De richtwaarde geldt tot een hoogte van 2,5 meter:

  • 20-45 W/m² Lage-energie- en passiefhuizen
  • 50-70 W/m² Goed geïsoleerde woonruimte
  • 75-95 W/m² Middelmatig geïsoleerde woonruimte
  • 100-120 W/m² Slecht geïsoleerde woonruimte

   

  4. Infrarood paneel aan wand of plafond

  Infrarood panelen zijn er voor aan de wand of aan het plafond. Vergelijk infrarood wandpanelen en vind uit welke het beste in uw situatie past. Indien u een elektrische verwarming wenst te plaatsen, beperk u dan niet tot wandverwarming. Een infrarood paneel aan het plafond voorziet vaak in een nog betere verwarming dan de wand. Daarnaast houdt u muren vrij om andere zaken op te hangen of voor te plaatsen. Vergelijk plafond infrarood panelen en bekijk de mogelijkheden voor uw situatie.

  Veelal zijn infrarood panelen zowel aan het plafond als de wand te bevestigen. Al is dit niet voor alle infrarood panelen het geval. Daarnaast is de uitgangssituatie vanuit de wand of het plafond anders. Hierdoor kunnen de adviezen met betrekking tot de keuze voor een bepaalde uitvoerig infrarood paneel verschillen. Laat u hierop goed voorlichten bij de keuze van een elektrische verwarming.

   

  5. Aanschafkosten elektrische verwarming

  De aanschafkosten van infrarood verwarmingen liggen veelal lager dan die van andere andere verwarmingssystemen. Daarnaast zijn infrarood panelen onderhoudsvrij en hebben na de aanschaf geen terugkerende kosten.

   

  6. Milieu en verbruik elektrisch verwarmen

  Infrarood verwarming is voordeliger dan convectieverwarming. En hoe beter de isolatie hoe groter dit verschil ten gunste van infraroodverwarming. Daarnaast is voor het milieu minder energieverbruik altijd beter. Wekt u deze energie ook nog eens duurzaam op (met eventueel een eigen zonnepaneel) dan bent u helemaal milieuvriendelijk bezig. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om uw panelen op afstand te bedienen en in te stellen voor duurzaam gebruik.

  Een indicatie van de verbruikskosten is het beste te gegeven aan de hand van het volgende voorbeeld. Voor het aangenaam verwarmen van een middelmatig geïsoleerde woonruimte van 16m2 is een paneel van 1250 Watt nodig.
  In 2020 ligt de prijs per kWh stroom op ongeveer €0,22 inclusief alle heffingen en belastingen vanuit de overheid.
  Wanneer het 1250 watt paneel op vol vermogen een uur draait, bedragen de kosten per uur: 1250 / 1000 = 1,25 * € 0.22 = € 0,28.

   

  Vind en koop de beste elektrische verwarming

  Op onze site vind u met behulp van onze filters zelf, eenvoudig de juiste elektrische verwarming of infrarood panelen voor uw situatie.

  Kijkt u liever samen met één van onze experts? Bel dan vrijblijvend onze klantenservice: 0413 - 724998. Dan kijken we samen met u naar de beste oplossing voor uw situatie.

  Of stuur een beschrijving (eventueel met foto's) van uw te verwarmen ruimte naar: info@heaterdirect.nl. Wij voorzien u dan van een advies op maat. Het enige dat wij daarvoor nodig hebben is:

  1. beschrijving van de soort ruimte die u wenst te verwarmen,
  2. de lengte, breedte en hoogte van de te verwarmen ruimte, en 
  3. een inschatting van de mate van isolatie van de ruimte.

   Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom om de infrarood panelen te bewonderen en te ervaren.

 • De voordelen van elektrisch verwarmen

  Dat aardgas op ten duur een "no-go" gaat worden is helder. In het kader van duurzaam energieverbruik worden tegenwoordig complete nieuwbouwwijken zonder gasaansluiting gebouwd. Maar wat zijn de alternatieven met betrekking tot verwarmen wanneer gas verdwijnt? Wat is nu verstandig om te doen, een warmtepomp of een elektrische verwarming? Beide systemen hebben zo hun voordelen. Het grote voordeel van elektrisch verwarmen is de benodigde elektriciteit. Want elektriciteit kan namelijk duurzaam worden opgewekt. Bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen of windmolens. In dit artikel staan naast de duurzame opwekking nog 8 voordelen van elektrisch verwarmen met infraroodpanelen centraal.

   

  Voordelen elektrisch verwarmen met infraroodpanelen

  • 1. Comfortabele stralingswarmte
  • 2. Onderhoudsvrij
  • 3. Eenvoudige en snelle installatie
  • 4. Schone warmte
  • 5. Total Cost of Ownership is lager
  • 6. Duurzame verwarming in combinatie met zonnepanelen
  • 7. Gerichte, onafhankelijke, individuele regeling
  • 8. Verwarming zonder luchtverplaatsing

   

  1. Comfortabele stralingswarmte

  Een infrarood paneel geeft warmte door een lange golfstraling. Deze straling ervaren wij als warm. Dit aangename effect geven ook de stralen van de zon. De werking van infrarood verwarming uitgelegd in een video geeft een nog beter beeld. Dit is een compleet andere warmte dan de convectiewarmte die een cv-radiator geeft.

  Verschil convectiewarmte en stralingswarmte - Heaterdirect.nl

   

  2. Een elektrische verwarming is onderhoudsvrij

  Een infrarood paneel is onderhoudsvrij. Wanner een paneel is ophangen, heeft u hier geen omkijken meer naar. En een jaarlijkse afspraak met een monteur voor een servicebeurt is verleden tijd. Daarnaast blijven de prestaties van het verwarmingspaneel gelijk. Dit in tegenstelling tot een CV-ketel. Een CV-ketel presteert namelijk minder goed wanneer het toestel niet goed onderhouden is. Daarnaast kan een slecht onderhouden CV-ketel gevaarlijk zijn vanwege koolstofmonoxide.

   

  3. Eenvoudige en snelle installatie

  Het plaatsen van een infrarood verwarming is erg eenvoudig. De meeste panelen maken gebruik van twee beugels tegen de muur of plafond. Met behulp van een bijgeleverde boormal tekent u eenvoudig de posities van de schroeven af. Zodra de beugels stevig gemonteerd zijn, hangt u het verwarmingspaneel in de beugel en borgt deze. Stekker in het stopcontact en klaar is Kees! Dat gaat een stuk makkelijker en sneller dan het koppelen van een CV-radiator of vloerverwarming. Daarnaast is ontluchten natuurlijk ook niet nodig.

   

  4. Infrarood panelen geven schone warmte

  Voor de productie van stralingswarmte met een infraroodpaneel is geen verbranding nodig (althans, niet plaatselijk). In huis is er dus geen verbranding van gas nodig om water op te warmte en ontstaat er dus geen CO2 of het gevaarlijke koolstofmonoxide.

   

  5. Total Cost of Ownership is lager

  Het overstappen van een gasverwarming naar infraroodpanelen is een flinke investering. Of overstappen het waard is, hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan de isolatie van de ruimte en de oppervlakte. Maar ook aan het feit of de huidige installatie daadwerkelijk aan vervanging toe is. En, niet geheel onbelangrijk, of de huidige infrastructuur in de woning toereikend is voor een overstap. Bij nieuwbouw is de vergelijking het eerlijkst. Hierbij is het een feit dat de Total Cost of Ownership (TCO) lager is bij infraroodverwarming dan bij gasverwarming. TCO staat voor alle kosten die om de hoek komen in de periode dat de installatie in gebruik is. De aanschaf, verbruikskosten en onderhoud zijn hierbij inbegrepen.

   

  6. Duurzaam elektrisch verwarmen met zonnepanelen

  In combinatie met zonnepanelen maakt u het duurzaam. De verbruikskosten vallen ook veel lager uit als u zelf (gedeeltelijk) de gevraagde stroom opwekt. Zo maakt u optimaal gebruik van uw zonnepanelen en van de elektrische verwarming.

   

  7. Gerichte, onafhankelijke, individuele regeling

  Elektrische verwarming is eenvoudig aan te sturen vanuit een centrale besturing. Door de combinatie van bijvoorbeeld een domoticapakket met de infraroodpanelen kunt u zelfs overal ter wereld de verwarming af stellen. Dit kan per woning, ruimte of zelfs per paneel. Een thermostaat is ook eenvoudig te koppelen en maakt het mogelijk om weekprogramma's te draaien of handmatig ingesteld te worden. Afhankelijk van uw wensen is de aansturing af te stemmen.

   

  8. Elektrisch verwarmen geeft geen luchtverplaatsing

  Conventionele verwarming werkt met warme lucht. Deze warme lucht stijgt op en daalt weer naar mate de temperatuur daalt. Deze luchtverplaatsing verplaatst ook stof. Infrarood verwarming geeft geen luchtstromen en voorkomt dat stof zich verplaatst door het huis. Hierdoor is het een prettige manier van verwarmen voor mensen met allergieën. Daarnaast wordt de lucht niet droog bij infrarood verwarming. En is dit wel het geval bij convectiewarmte.

   

  Meer informatie over elektrisch verwarmen met infrarood panelen

  Heeft u behoefte aan aanvullende informatie? In onze blog vindt u verschillende informatieve artikelen op het gebied van elektrisch  verwarmen.

  Heeft u liever even contact met een experts op het gebied van elektrische verwarming of infrarood panelen  Bel dan vrijblijvend onze klantenservice: 0413 - 724998.

  Een mail sturen kan natuurlijk ook naar info@heaterdirect.nl.

  Wij voorzien u dan graag van een advies op maat.

 • Infrarood verwarming aansluiten op thermostaat

  Interieurverwarming wordt over het algemeen aangesloten op een thermostaat. Zo blijft de ruimte op de gewenste temperatuur, zonder omkijken. Ook bij infraroodpanelen is dit uiteraard mogelijk. Er zijn verschillende opties om het verwarmingspanelen te koppelen met een thermostaat. In dit blog zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden.
 • Infraroodverwarming combineren met domotica

  Infraroodpanelen zijn een hot-topic als het gaat over alternatieve verwarmingssystemen. Voor de conventionele CV-ketel zijn de dagen geteld en in de nabije toekomst zal de oude vertrouwde gasgestookte verwarming zijn uittrede doen. Maar wat dan? Er worden verschillende systemen aangeboden, zoals een warmtepomp, pelletkachel, warmteterugwinningssysteem en infraroodverwarming. In het laatste systeem hebben wij ons al jaren verdiept en hebben dan ook de nodige kennis over de werking en toepassing hiervan. Ook de koppeling met domotica is ons op het lijf geschreven.
 • Video: de werking van infrarood panelen uitgelegd

  Over de werking van infraroodpanelen is nog veel onduidelijk. In de volgende video wordt de toepassing van infrarood straling voor het verwarmen van huizen, kantoren en andere gebouwen uitgelegd.
 • Aardgas is zó 2016!

  Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de nieuwbouwhuizen die, vanaf volgend jaar, in Heesch (De Erven), Nistelrode (Laar-Achterstraat), Heeswijk-Dinther (Heeswijkse Akkers) en Vorstenbosch (de Eggerlaan) geen gasleidingen meer zullen bevatten. De huizen worden ‘all electric’ en daarmee veel beter voor het milieu.

  Infraroodpanelen

  Met onze infraroodpanelen spelen wij al een aantal jaar in op deze trend. Deze panelen zijn 'all electric' en daarmee beter voor het milieu. Deze panelen vervangen de oude radiatoren waardoor het gasverbruik verminderd wordt. De infraroodpanelen zijn er daarnaast niet alleen voor de wand, maar ook voor het plafond.

  De panelen genereren infraroodstraling door een oppervlaktetemperatuur van maximaal 95°C. Vervolgens wordt deze warmte uitgestraald door onzichtbare infraroodstralen. Deze worden opgenomen door de voorwerpen en wanden in de ruimte waardoor deze warmte geven aan de omgeving. Door dit soort warmte uit te stralen, ontstaat er een aangename en gelijkmatige temperatuur in de gehele ruimte. Convectiewarmte zou er alleen voor zorgen dat de lucht in een ruimte verwarmd wordt. Met het infraroodpaneel, dat voor stralingswarmte zorgt, blijft het verlies van de opstijgende warmte dus beperkt.

  Een model dat in ieder interieur mooi naar voren komt is bijvoorbeeld de Lava Basic 2.0. Dit paneel is een standaard wandmodel en verkrijgbaar in verschillende wattages en afmetingen. De wattages zijn daarbij gekoppeld aan de grootte van het paneel zodat de afgifte van de infraroodstraling geoptimaliseerd is en de effectiviteit van het paneel stijgt.

  Ten slotte is het aanschaffen van deze infraroodpanelen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee. De financiering van deze panelen is dan wel hoger, uw energierekening zal lager worden. Als gevolg hiervan zullen ook uw maandelijkse lasten lager worden. Waarom zou u een dief zijn van uw eigen portemonnee? Stap daarom snel over op de verwarming via infraroodpanelen.

  Contact

  Hebt u vragen of wilt u graag advies voor uw situatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0413 724998. Wij voorzien u graag van een goed advies. Uiteraard kunt u ook een kijkje komen nemen in onze showroom. Het is hiervoor raadzaam om eerst een afspraak te maken.

 • Verwarmen met infrarood (video)

  Je woning of kantoor verwarmen met infrarood, in combinatie met groene stroom en batterij-opslag, is de toekomst. In deze video wordt je geïnformeerd over wat infrarood verwarming is, wat de voordelen zijn, en wat nodig is om het succesvol in te zetten.

   

  Ook infrarood gaan verwarmen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies, en bekijk de infraroodpanelen.

 • Bureauverwarming: review van een koukleum

  Het is een bekend probleem: u bent de enige op kantoor die het koud heeft, of u heeft het eerder te warm als een collega vraagt of de thermostaat nog een graadje hoger mag. Een bureauverwarmer is hiervoor een eenvoudige, effectieve oplossing. De bureauverwarming wordt gemonteerd onder het bureaublad en verwarmt daarmee allen de werkplek. De beroeps-koukleum van Heaterdirect.nl testte 'm uit.
 • Nooit meer een beslagen spiegel

  U kent het vast wel, nadat u uit de douche bent gestapt wilt u uw haren doen, scheren of make-up op doen. Als u in de spiegel kijkt kunt u echter niets zien vanwege condens op de spiegel, veroorzaakt door het warme water van de douche. Met een handdoek de spiegel schoonmaken zorgt voor vervelende strepen op de spiegel. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor dit probleem: spiegelverwarming.

9 artikel(en)