Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Het Nieuwe Elektrisch Verwarmen

 • Infrarood verwarming aansluiten op thermostaat

  Interieurverwarming wordt over het algemeen aangesloten op een thermostaat. Zo blijft de ruimte op de gewenste temperatuur, zonder omkijken. Ook bij infraroodpanelen is dit uiteraard mogelijk. Er zijn verschillende opties om het verwarmingspanelen te koppelen met een thermostaat. In dit blog zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden.
 • Infraroodverwarming combineren met domotica

  Infraroodpanelen zijn een hot-topic als het gaat over alternatieve verwarmingssystemen. Voor de conventionele CV-ketel zijn de dagen geteld en in de nabije toekomst zal de oude vertrouwde gasgestookte verwarming zijn uittrede doen. Maar wat dan? Er worden verschillende systemen aangeboden, zoals een warmtepomp, pelletkachel, warmteterugwinningssysteem en infraroodverwarming. In het laatste systeem hebben wij ons al jaren verdiept en hebben dan ook de nodige kennis over de werking en toepassing hiervan. Ook de koppeling met domotica is ons op het lijf geschreven.
 • Video: de werking van infrarood panelen uitgelegd

  Over de werking van infraroodpanelen is nog veel onduidelijk. In de volgende video wordt de toepassing van infrarood straling voor het verwarmen van huizen, kantoren en andere gebouwen uitgelegd.
 • Aardgas is zó 2016!

  Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de nieuwbouwhuizen die, vanaf volgend jaar, in Heesch (De Erven), Nistelrode (Laar-Achterstraat), Heeswijk-Dinther (Heeswijkse Akkers) en Vorstenbosch (de Eggerlaan) geen gasleidingen meer zullen bevatten. De huizen worden ‘all electric’ en daarmee veel beter voor het milieu.

  Infraroodpanelen

  Met onze infraroodpanelen spelen wij al een aantal jaar in op deze trend. Deze panelen zijn 'all electric' en daarmee beter voor het milieu. Deze panelen vervangen de oude radiatoren waardoor het gasverbruik verminderd wordt. De infraroodpanelen zijn er daarnaast niet alleen voor de wand, maar ook voor het plafond.

  De panelen genereren infraroodstraling door een oppervlaktetemperatuur van maximaal 95°C. Vervolgens wordt deze warmte uitgestraald door onzichtbare infraroodstralen. Deze worden opgenomen door de voorwerpen en wanden in de ruimte waardoor deze warmte geven aan de omgeving. Door dit soort warmte uit te stralen, ontstaat er een aangename en gelijkmatige temperatuur in de gehele ruimte. Convectiewarmte zou er alleen voor zorgen dat de lucht in een ruimte verwarmd wordt. Met het infraroodpaneel, dat voor stralingswarmte zorgt, blijft het verlies van de opstijgende warmte dus beperkt.

  Een model dat in ieder interieur mooi naar voren komt is bijvoorbeeld de Lava Basic 2.0. Dit paneel is een standaard wandmodel en verkrijgbaar in verschillende wattages en afmetingen. De wattages zijn daarbij gekoppeld aan de grootte van het paneel zodat de afgifte van de infraroodstraling geoptimaliseerd is en de effectiviteit van het paneel stijgt.

  Ten slotte is het aanschaffen van deze infraroodpanelen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee. De financiering van deze panelen is dan wel hoger, uw energierekening zal lager worden. Als gevolg hiervan zullen ook uw maandelijkse lasten lager worden. Waarom zou u een dief zijn van uw eigen portemonnee? Stap daarom snel over op de verwarming via infraroodpanelen.

  Contact

  Hebt u vragen of wilt u graag advies voor uw situatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0413 724998. Wij voorzien u graag van een goed advies. Uiteraard kunt u ook een kijkje komen nemen in onze showroom. Het is hiervoor raadzaam om eerst een afspraak te maken.

 • Verwarmen met infrarood (video)

  Je woning of kantoor verwarmen met infrarood, in combinatie met groene stroom en batterij-opslag, is de toekomst. In deze video wordt je geïnformeerd over wat infrarood verwarming is, wat de voordelen zijn, en wat nodig is om het succesvol in te zetten.

   

  Ook infrarood gaan verwarmen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies, en bekijk de infraroodpanelen.

 • Bureauverwarming: review van een koukleum

  Het is een bekend probleem: u bent de enige op kantoor die het koud heeft, of u heeft het eerder te warm als een collega vraagt of de thermostaat nog een graadje hoger mag. Een bureauverwarmer is hiervoor een eenvoudige, effectieve oplossing. De bureauverwarming wordt gemonteerd onder het bureaublad en verwarmt daarmee allen de werkplek. De beroeps-koukleum van Heaterdirect.nl testte 'm uit.
 • Nooit meer een beslagen spiegel

  U kent het vast wel, nadat u uit de douche bent gestapt wilt u uw haren doen, scheren of make-up op doen. Als u in de spiegel kijkt kunt u echter niets zien vanwege condens op de spiegel, veroorzaakt door het warme water van de douche. Met een handdoek de spiegel schoonmaken zorgt voor vervelende strepen op de spiegel. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor dit probleem: spiegelverwarming.

7 artikel(en)