Infrarood panelen

Ruim assortiment infrarood panelen van de beste merken. Bestel eenvoudig en snel. Altijd gratis verzending!

Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@heaterdirect.nl

Vragen of advies?
Showroom bezoeken?
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
93 producten
 1. Ecosun Infrarood Paneel 600 en 700 watt systeemplafond
  Vanaf € 159,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 2. Sundirect IC Plus
  Sundirect IC Plus
  tot 22 m²
  Vanaf € 460,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 3. HD Infrarood Paneel met led verlichting en afstandsbediening 840 Watt
  € 479,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 4. LAVA Basic - DM
  LAVA Basic - DM
  tot 20 m²
  Vanaf € 540,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 5. Herschel Select XLS Handdoekdroger met Regeling Wit
  Vanaf € 539,00 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 6. Herschel Select XLS Handdoekdroger met Regeling Zwart_1_heaterdirect.nl
  Vanaf € 539,00 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 7. Herschel Krystal Wit Paneelverwarming
  Vanaf € 839,00 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 8. Herschel Krystal Zwart Paneelverwarming
  Vanaf € 839,00 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 9. Herschel Select XLS
  Vanaf € 278,00 Incl. BTW
  Levertijd: 3-5 werkdagen
 10. LAVA Frame
  Vanaf € 1.014,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 11. Ecosun IKP infrarood paneel muur en plafond
  Vanaf € 249,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 12. Ecosun K+ infraroodpaneel
  Vanaf € 139,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
  • Altijd gratis verzending
  • De beste merken
  • 100% tevredenheidsgarantie
 13. Herschel Inspire Wit 1200 Watt infraroodverwarming
  Vanaf € 458,00 Incl. BTW
  Levertijd 3-4 weken
 14. Herschel Select systeemplafond infrarood verwarming 320 Watt
  € 199,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 weken
 15. Etherma Stralingspaneel systeemplafond 300 Watt
  € 333,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 16. Etherma Stralingspaneel systeemplafond 600 Watt
  € 495,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 17. LAVA Steel 2.0
  LAVA Steel 2.0
  tot 14 m²
  Vanaf € 509,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 18. Metalen Infrarood Verwarming met Thermostaat Wit
  Vanaf € 279,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 19. Herschel Inspire Picture Infraroodpaneel met opdruk
  Vanaf € 650,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2 weken
 20. LAVA Glas 2.0 - Design Your Lava
  Vanaf € 969,00 Incl. BTW
  Op aanvraag
 21. Keramische Infrarood Verwarming met Thermostaat - IR Paneel Wit 750 watt
  € 219,00 Incl. BTW
  Levertijd: Direct leverbaar
 22. LAVA Lite Glas Helderwit
  Vanaf € 470,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 23. LAVA Bath 2.0 Pure Zwart of Wit
  Vanaf € 685,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 24. LAVA Glas 2.0 wit
  LAVA Glas 2.0
  tot 14 m²
  Vanaf € 624,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 weken
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
93 producten

Infrarood panelen: De efficiënte manier van verwarmen

Infrarood panelen zijn het innovatieve, milieuvriendelijke alternatief om traditionele verwarmingssystemen te vervangen. Bent u het zat om hoge energiekosten te hebben door inefficiënte verwarmingssystemen? Ervaart u oncomfortabele koude plekken in uw huis? Bij Heaterdirect begrijpen we uw worsteling. Wij zijn hier om u te helpen en ervoor te zorgen dat u de beste infrarood panelen vindt voor uw situatie. Lees over de voordelen, soorten, kosten, installatie en meer. Ontdek hoe infrarood panelen efficienter en comfortabel verwarmen.

Maak uw Huis Comfortabel met Infrarood Panelen!

Infrarood panelen zijn een populaire vorm van infraroodverwarming. Dit type verwarming biedt een alternatieve manier om uw huis te verwarmen ten opzichte van de traditionele centrale verwarmingssystemen die werken met convectiewarmte. We leggen u graag uit hoe infrarood panelen werken, wat de voordelen zijn en waar u op moet letten bij het kiezen van de beste infrarood panelen voor uw situatie.

Efficiënt voor nu en in toekomst

Infraroodpanelen zijn niet alleen een efficiënte manier om uw huis te verwarmen, maar ook een toekomstbestendig alternatief voor gasverwarming. De Nederlandse overheid wil namelijk dat we in 2050 van het gas af zijn. Hierbij vormen infraroodpanelen een duurzame alternatief.

Hoe werken infrarood panelen?

Infraroodpanelen werken op basis van infrarood stralingswarmte. Infraroodverwarming is vergelijkbaar met de manier waarop de zon werkt. Het verwarmt door infrarode straling te sturen naar objecten en mensen in een ruimte. Dit in tegenstelling tot conventionele verwarming, die de lucht verwarmt.

Infrarood verwarming geeft directe warmte 

Infraroodverwarming geeft directe warmte door het zenden van lange golf infraroodstraling. Deze stralingswarmte gericht op mensen en voorwerpen in een ruimte geeft een warm gevoel op de huid. En objecten zoals muren, ramen en meubels absorberen deze warmte. Wanneer deze weer warmer zijn dan de omgeving, geven zij die warmte weer af aan die koelere omgeving.

De infraroodstraling dringt niet door in de huid, maar wordt wel geabsorbeerd door objecten en mensen binnen het bereik van het paneel. Hierdoor krijgt u het gevoel alsof u zich in de zon bevindt.

Infraroodpanelen zijn bijzonder efficiënt omdat ze alleen het gebied direct onder het paneel verwarmen, zonder energie te verspillen aan het opwarmen van de omringende lucht. Bovendien bevorderen infraroodpanelen geen luchtcirculatie in huis, wat gunstig is voor uw gezondheid.

Infraroodverwarming verwarmt ook indirect de lucht

Infrarood verwarming verwarmt dus niet direct de lucht. Dat gebeurt indirect via de verwarmde voorwerpen en objecten. Die weer warmte afgeven wanneer zij warmer zijn dan hun omgeving. Op deze manier warmt de lucht in de ruimte ook op. En is er indirect ook sprake van convectiewarmte of luchtverwarming. Vergelijkbaar met een muur die overdag door de zon is opgewarmd. En die tot laat in de avond warmte blijft afgeven. Als de zon al lang weer onder is.

Veilig genieten van infraroodstraling

U kunt veilig genieten van de infrarood stralingswarmte. Een groot voordeel van infrarood stralingswarmte ten opzichte van de zon is dat het geen UV (ultraviolet)-straling bevat. Hierdoor kunt u genieten van de voordelen van de zon zonder de schadelijke effecten van UV-straling.

De voordelen van verwarmen met infrarood panelen

Verwarmen met infrarood warmtepanelen is een energiezuinige manier van het verwarmen van een ruimte. Infraroodpanelen vormen een steeds populairdere keuze voor het verwarmen van huizen, kantoren en meer. De voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingsmethoden. Infrarood panelen zijn: efficiënt, gezond, gebruiksvriendelijk en duurzaam. En ze produceren geen CO2, stof of luchtverontreiniging. Kortom, infraroodpanelen zijn een slimme investering voor iedere huiseigenaar of gebouweigenaar..

De voordelen van het gebruik van infrarood warmtepanelen op een rij:

 • De directe warmte wordt snel gevoeld. Infraroodstraling wordt direct opgenomen door objecten en personen in de ruimte.
 • Energiezuinig: Infrarood warmtepanelen zijn efficiënter dan conventionele verwarming, omdat ze geen lucht hoeven te verwarmen. ze verbruiken minder energie en zijn daardoor goedkoper om te gebruiken. 
 • Gezonde verwarming: Infrarood warmtepanelen verwarmen de lucht niet, wat betekent dat ze geen stof of allergieën opwekken. Dit maakt ze geschikt voor mensen met astma of andere luchtwegproblemen.
 • Gemakkelijk te installeren: Infrarood warmtepanelen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen speciale aanpassingen aan de ruimte.
 • Verschillende stijlen en maten: ze zijn in bijna elke ruimte te gebruiken want Infrarood warmtepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten. Voor aan wand, plafond, of vrijstaand.

Infrarood en het verschil met convectie

Het grote verschil tussen convectiewarmte en een infrarood paneel. Convectiewarmte verwarmt de lucht, maar laat zaken als vloeren, muren en plafonds koud. Het gevolg is dat vloeren, muren en plafonds kou blijven uitstralen. En warmte blijven onttrekken. Hierdoor duurt het met convectiewarmte langer om een ruimte aangenaam te verwarmen dan met infrarood stralingswarmte.

Het artikel: hoe infraroodpanelen werken geeft meer informatie over hoe stralingswarmte van infraroodpanelen werkt. Dit artikel bevat ook een video van Herschel (een van onze fabrikanten) die uitlegt hoe infrarood werkt.

Infraroodpanelen bieden dus verschillende voordelen ten opzichte van convectiewarmte:

 • directe warmte 
 • zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling in de ruimte en 
 • eenvoudige installatie (zeker ook als bij verwarming)

Het beste infrarood paneel kiezen

Infraroodpanelen zijn een efficiënte, gezonde en stijlvolle manier om een bepaald gebied in huis te verwarmen. Bij het kiezen van het beste infraroodpaneel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerts is het belangrijk om te overwegen of het paneel  wordt gebruikt als bijverwarming (spotverwarming) of als hoofdverwarming. Daarnaast is het van belang om de locatie en de wijze van  bevestiging te bepalen.

Bijverwarming

Een infrarood paneel als bijverwarming wordt vaak gebruikt met als doel de normale, convectieverwarming een paar graden lager te zetten. Dit compenseert u dan op de spot waar u zit met een infrarood paneel. Waardoor u die bepaalde spot 4 tot 5 graden bijverwarmt. 

Hoofdverwarming

Heeft u de wens om infraroodpanelen in te zetten als hoofdverwarming dan spelen andere factoren zoals isolatiewaarde, oppervlakte en hoogte een belangrijke rol om te bepalen welke capaciteit u nodig heeft om de ruimte aangenaam te verwarmen. Ter bevordering van een betere warmtespreiding en het voorkomen van koudeval. gaat hierbij de voorkeur uit naar meerdere kleinere infrarood panelen over de ruimte te verdelen dan het plaatsen van één zwaarder infrarood paneel. 

Bevestiging

Infraroodpanelen of infraroodkachels zijn gemakkelijk te installeren. Zij kunnen aan de muur of aan het plafond bevestigd worden. En daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden om infraroodpanelen vrijstaand in de ruimte te plaatsen.

Infrarood panelen voor iedere situatie

Infraroodpanelen zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Voor iedere situatie is er wel een geschikt infrarood paneel of een combinatie van infraroodpanelen beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld infraroodpanelen speciaal voor:

 • De badkamer (de natte ruimtes)
 • Plafond en/of wand
 • Met thermostaat of zonder thermostaat

Infrarood paneel badkamer

Dat er voor iedere situatie een paneel beschikbaar is, laat de IP waarde van diverse infraroodpanelen wel zien. Aangezien er veel vocht in de badkamer hangt, moet het infrarood paneel wel voldoende bescherming bieden hiertegen. Hoe hoger de beschermingsgraad, hoe dichter het infrarood paneel bij de bron mag hangen.

Wilt u weten hoe ver het paneel van een wastafel, bad of douche moet hangen? Bekijk dan onze blog over de IP zones in de badkamer.

Infrarood panelen plafond

infraroodpanelen zijn beschikbaar voor diverse montage locaties. Zo zijn er ook infraroodpanelen voor het plafond. Het plafond is vaak ook de beste montageplek voor een infrarood paneel. Dit komt doordat het paneel recht boven de plek gehangen kan worden waar de warmte gewenst is. 

Bovendien zal het paneel een hogere temperatuur bereiken, omdat de afgegeven warmte terug komt naar het paneel. Op deze manier is een paneel aan het plafond al snel 20°C warmer dan wanneer het paneel aan de wand wordt gemonteerd.

Infrarood panelen wand

Infrarood panelen zijn er ook die specifiek zijn voor de wand. Niet ieder plafond paneel is namelijk geschikt om ook aan de wand te monteren. Dit heeft te maken met extra veiligheid bij het voorkomen van mogelijke oververhitting. 

Een infrarood paneel dat (ook) geschikt is voor de wand, is namelijk voorzien van een thermische zekering. Een thermische zekering slaat door als de temperatuur hoger is dan de waarde wat op de zekering staat. Dit voorkomt oververhitting van het paneel. Wanneer iemand per ongeluk het paneel afdekt (wat absoluut niet mag). Om bijvoorbeeld kleding te drogen. 

Infrarood Paneel Staand

Een staand infrarood paneel is ontworpen om op de vloer te staan of op een vaste locatie te worden gemonteerd. Hier zijn enkele specifieke kenmerken:

 • Stabiele plaatsing: Dit type paneel wordt meestal op een vaste locatie geplaatst, wat betekent dat het niet gemakkelijk kan worden verplaatst. Het is ideaal voor ruimtes waar constant verwarming nodig is, zoals woonkamers of badkamers.
 • Efficiënte stralingswarmte: Het paneel zendt infraroodstraling uit die objecten en mensen in de directe omgeving verwarmt. Hierdoor voelt de omgeving snel comfortabel warm aan zonder de lucht zelf te verwarmen, waardoor energie wordt bespaard.
 • Designopties: Staande infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en maten, zodat ze esthetisch kunnen worden aangepast aan de inrichting van de ruimte.

Infrarood Paneel Verplaatsbaar

Een verplaatsbaar infrarood paneel is ontworpen om mobiel te zijn en kan gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende locaties. Hier zijn enkele specifieke kenmerken:

 • Mobiliteit: Dit type paneel is voorzien van wielen of een handvat, waardoor het eenvoudig kan worden verplaatst naar verschillende ruimtes of plekken waar verwarming nodig is. Dit maakt het handig voor gebruik in diverse situaties.
 • Directe warmte: Net als staande panelen zendt een verplaatsbaar infrarood paneel directe stralingswarmte uit, waardoor de verwarming snel voelbaar is.
 • Flexibel gebruik: Verplaatsbare infraroodpanelen zijn handig voor bijverwarming in specifieke gebieden, bijvoorbeeld in een kantoorruimte waar werknemers individueel kunnen beslissen waar ze extra warmte willen.
 • Beide soorten infraroodpanelen hebben gemeen dat ze energiezuinig zijn en comfortabele warmte bieden door middel van infraroodstraling. De keuze tussen staande en verplaatsbare panelen hangt af van de specifieke behoeften van de ruimte en het gewenste niveau van mobiliteit.

Infrarood panelen in verschillende materiaalsoorten

Infraroodpanelen zijn er in verschillende uitvoeringen en materiaalsoorten. De verschillende materialen hebben verschillende voor- en nadelen. 

 • Metaal: Metalen infraroodpanelen zijn vanwege de goede warmtegeleiding (de mate waarin een materiaal warmte doorgeeft) sneller warm. En hierdoor sneller operationeel. Maar wanneer dit paneel uitgezet is, koelt het ook snel weer af.
 • Keramisch: Keramische infraroodpanelen hebben een langere opwarmtijd voordat ze volledig warm zijn. Maar blijven wanneer het paneel is uitgezet langer warm. En dus langer nagloeien. Zoals een muur van een huis die heel de dag in de zon heeft gestaan en 's avonds nog warmte afgeeft.
 • Spiegel: De opwarmtijd van een spiegel infrarood paneel is langer dan die van een metalen infrarood paneel. Het voordeel van een spiegel is dat het het een dubbele functie heeft. En door de spiegel ziet het paneel er niet uit al een infrarood paneel.
 • Glas: Infrarood paneel van glas is vergelijkbaar met die van een de spiegel. Glazen  en spiegel infraroodpanelen hebben een goede warmte overdracht. Maar door de dikte van het glas hebben deze infraroodpanelen meer tijd nodig om op temperatuur te komen.

De bediening van een infrarood paneel

Een infrarood paneel is op verschillende manieren aan te sturen, zoals met een wandschakelaar of thermostaat. Met een wandschakelaar kunt u op ieder gewenst moment het infrarood paneel aan en uit zetten. Om het infrarood paneel te kunnen regelen, is er echter een thermostaat nodig. Voor ieder infrarood paneel zijn er verschillende thermostaten te verkrijgen. Zo kunt u diverse programma’s instellen en komt u in een lekker warm huis binnen. Thermostaten zijn instelbaar in verschillende temperaturen, standaard programma’s en enkele aanstuurbaar met een app.

Infrarood panelen kopen: waarop letten?

Bij het kopen van infraroodpanelen is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Hieronder staan enkele belangrijke zaken op een rijtje:

 1. Type infraroodpaneel: Er zijn verschillende soorten infraroodpanelen beschikbaar, zoals glazen infraroodpanelen, spiegel infraroodpanelen, en keramische infraroodpanelen. Elk type paneel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, dus het is belangrijk om te kijken welk type paneel het beste past bij uw situatie en voorkeuren.

 2. Vermogen: Het vermogen van het infraroodpaneel bepaalt hoeveel warmte het kan genereren. Het is belangrijk om te kijken naar het vermogen dat nodig is om de gewenste ruimte te verwarmen. Een te klein paneel zal de ruimte niet voldoende verwarmen, terwijl een te groot paneel onnodig veel energie zal verbruiken.

 3. Oppervlakte: De grootte van het infraroodpaneel is ook van belang. Een groter paneel kan meer warmte genereren, maar neemt ook meer ruimte in beslag. Het is belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte en te beslissen welke grootte het meest geschikt is voor uw situatie.

 4. Design: Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Als u op zoek bent naar een infraroodpaneel dat past bij uw interieur, dan is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare designs en kleuren.

 5. Prijs: De prijs van infraroodpanelen varieert sterk, afhankelijk van het type, de grootte en het vermogen van het paneel. Het is belangrijk om te kijken naar uw budget en te beslissen welk paneel de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Heaterdirect - Uw Gids naar Efficiënt Verwarmen met infrarood panelen

Bij Heaterdirect zijn we niet alleen een leverancier van infrarood panelen; we zijn uw betrouwbare gids bij het oplossen van elektrisch verwarmen. We begrijpen de uitdagingen die u tegenkomt. U kunt vertrouwen op onze expertise bij het vinden van de juiste elektrische verwarmingsoplossingen..

 1. Ontvang deskundig advies en selecteer de juiste infrarood panelen voor uw behoeften.
 2. Ervaar de efficiëntie en het comfort van onze hoogwaardige infrarood panelen.
 3. Geniet van lagere energiekosten en een aangename warmte in uw huis.

De voordelen van infrarood panelen kopen bij Heaterdirect

Wanneer u voor Heaterdirect kiest, profiteert u van ons heldere advies en onze expertise op het gebied van infrarood verwarming. Daarnaast bieden wij een zorgvuldig samengesteld assortiment van de beste merken infrarood panelen. Onze selectie is gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Vertrouw op de feedback van onze  klanten. Zowel zakelijke als particuliere klanten.

 • Helder advies van experts in infrarood verwarming
 • Uitgekristalliseerd assortiment van de beste merken infrarood panelen
 • Selectie gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring
 • Betrouwbare oplossingen voor zakelijke en particuliere klanten

De beste merken infrarood panelen

Binnen het assortiment van Heaterdirect.nl zijn alleen de beste infraroodpanelen opgenomen. U vindt bijvoorbeeld de infraroodpanelen van Etherma/LAVA, Fenix/Ecosun, Herschel, Sundirect en Varmigo.

Infrarood paneel kopen bij Heaterdirect.nl

Ontdek vandaag nog hoe infrarood panelen van Heaterdirect uw comfort verbeteren. Profiteer van ons uitgebreide assortiment en deskundige begeleiding. Mocht u vragen hebben over het optimaal inrichten van een ruimte met infraroodpanelen. Of ondersteuning wensen bij infraroodverwarming kopen. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0413 - 724998 of info@heaterdirect.nl. Of bezoek onze showroom met infraroodpanelen. Wij staan klaar om uw vragen op het gebied van elektrische infrarood verwarming te beantwoorden. Wij helpen u graag verder.

Lees meer