Infrarood panelen

Ruim assortiment infrarood panelen van de beste merken. Bestel eenvoudig en snel. Altijd gratis verzending!

Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@heaterdirect.nl

Vragen of advies?
Showroom bezoeken?
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
136 producten
 1. Ecosun K+ infraroodpaneel
  Vanaf € 139,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 2. Ecosun Infrarood Paneel 600 en 700 watt systeemplafond
  Vanaf € 159,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 3. Ecosun IKP infrarood paneel muur en plafond
  Vanaf € 249,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 4. Sundirect IC Plus
  Sundirect IC Plus
  tot 22 m²
  Vanaf € 415,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 5. HD Infraroodpaneel met led verlichting en afstandsbediening 840 Watt
  € 479,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
 6. Herschel Select XLS
  Vanaf € 278,00 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 7. Herschel Inspire Wit 1200 Watt infraroodverwarming
  Vanaf € 458,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 weken
 8. Herschel Select systeemplafond infrarood verwarming 320 Watt
  € 199,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 weken
 9. Etherma Stralingspaneel systeemplafond 300 Watt
  € 267,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 10. Etherma Stralingspaneel systeemplafond 600 Watt
  € 399,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 11. LAVA Basic - DM
  LAVA Basic - DM
  tot 20 m²
  Vanaf € 450,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 12. LAVA Steel 2.0
  LAVA Steel 2.0
  tot 14 m²
  Vanaf € 509,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
  • Altijd gratis verzending
  • De beste merken
  • 100% tevredenheidsgarantie
 13. Metalen Infrarood Verwarming met Thermostaat Wit
  Vanaf € 279,00 Incl. BTW
  Leverbaar binnen enkele weken
 14. Keramische Infrarood Verwarming met Thermostaat - IR Paneel Wit 750 watt
  € 299,00 Incl. BTW
  Levertijd: Direct leverbaar
 15. LAVA Lite Glas Helderwit
  Vanaf € 470,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 16. LAVA Glas 2.0 wit
  LAVA Glas 2.0
  tot 14 m²
  Vanaf € 624,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 weken
 17. LAVA Frame
  LAVA Frame
  tot 10 m²
  Vanaf € 896,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 18. LAVA Arcus 400 Watt
  LAVA Arcus 400 Watt
  tot 5 m² 400 Watt
  € 791,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
 19. LAVA Ceramic Calacatta
  Vanaf € 938,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 weken
 20. Herschel Inspire Picture Infraroodpaneel met opdruk
  Vanaf € 650,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2 weken
 21. LAVA Glas 2.0 - Design Your Lava
  Vanaf € 969,00 Incl. BTW
  Op aanvraag
 22. Herschel Select XLS Handdoekdroger
  Vanaf € 539,00 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 23. LAVA Bath 2.0 Pure
  LAVA Bath 2.0 Pure
  tot 10 m²
  Vanaf € 571,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 24. Badkamer Verwarming met Thermostaat Zwart 400 watt
  € 249,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
136 producten

Infraroodpanelen: Efficiënte en Gezonde manier van verwarming

Infraroodpanelen zijn een populaire vorm van infraroodverwarming. Dit type verwarming biedt een alternatieve manier om uw huis te verwarmen ten opzichte van de traditionele centrale verwarmingssystemen die werken met convectiewarmte. We u graag uit hoe infraroodpanelen werken, wat de voordelen zijn en waar u op moet letten bij het kiezen van de beste infraroodpanelen voor uw situatie.

Efficiënt en toekomstbestendig

Infraroodpanelen zijn niet alleen een efficiënte manier om uw huis te verwarmen, maar ook een toekomstbestendig alternatief voor gasverwarming. De Nederlandse overheid wil dat we in 2050 van het gas af zijn. Infraroodpanelen bieden hiervoor een duurzame oplossing.

Werking van infraroodpanelen

Infraroodpanelen werken op basis van infrarood stralingswarmte. Infraroodverwarming is vergelijkbaar met de manier waarop de zon werkt. Het verwarmt door infrarode straling te sturen naar objecten en mensen in een ruimte. Dit in tegenstelling tot conventionele verwarming, die de lucht verwarmt.

Het belangrijkste kenmerk van infraroodpanelen is dat ze werken met lange golf infraroodstraling. Dit type straling dringt niet door in uw huid, maar wordt wel opgenomen door objecten en mensen in het bereik van het paneel. Hierdoor voelt het alsof u in de zon zit. Infraroodpanelen zijn daarnaast zeer efficiënt, doordat alleen het gebied onder het paneel verwarmd wordt. Er gaat dus geen energie verloren aan het opwarmen van de lucht om u heen. Bovendien veroorzaken infraroodpanelen geen luchtcirculatie in huis, wat beter is voor uw gezondheid.

Veilig genieten van infraroodstraling

U kunt veilig genieten van de infrarood stralingswarmte. Een groot voordeel van infrarood stralingswarmte ten opzichte van de zon is dat het geen UV (ultraviolet)-straling bevat. Hierdoor kunt u genieten van de voordelen van de zon zonder de schadelijke effecten van UV-straling.

Het beste infraroodpaneel kiezen

Bij het kiezen van het beste infraroodpaneel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het is belangrijk om te overwegen of het paneel bedoeld is als bijverwarming of als hoofdverwarming. Als het paneel als bijverwarming wordt gebruikt, kan een kleiner paneel voldoende zijn. Maar als het paneel de hoofdverwarming in huis moet zijn, zal u een groter paneel of meerdere kleine panelen nodig hebben. Dit laatste is ter bevordering van een betere warmtespreiding en het voorkomen van koudeval. Daarnaast is het handig om te kijken naar de afmetingen van het paneel en of het past op de plek waar u wenst.

De voordelen van infraroodpanelen op een rij

Infraroodpanelen zijn een efficiënte, gezonde en stijlvolle manier om een bepaald gebied in huis te verwarmen. Voordat je een paneel koopt, is het belangrijk om te overwegen hoe het paneel gebruikt zal worden en hoe groot het bereik ervan is. Als u goed voorbereid bent, kan een infraroodpaneel de ideale verwarming voor uw huis zijn.

Verwarmen met infrarood warmtepanelen is een energiezuinige manier van het verwarmen van een ruimte. Voordelen van het gebruik van infrarood warmtepanelen zijn:

 • De directe warmte wordt snel gevoeld. Infraroodstraling wordt direct opgenomen door objecten en personen in de ruimte.
 • Energiezuinig: Infrarood warmtepanelen zijn efficiënter dan conventionele verwarming, omdat ze geen lucht hoeven te verwarmen. ze verbruiken minder energie en zijn daardoor goedkoper om te gebruiken. 
 • Gezonde verwarming: Infrarood warmtepanelen verwarmen de lucht niet, wat betekent dat ze geen stof of allergieën opwekken. Dit maakt ze geschikt voor mensen met astma of andere luchtwegproblemen.
 • Gemakkelijk te installeren: Infrarood warmtepanelen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen speciale aanpassingen aan de ruimte.
 • Verschillende stijlen en maten: ze zijn in bijna elke ruimte te gebruiken want Infrarood warmtepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten. Voor aan wand, plafond, of vrijstaand.

Verwarmen met infraroodpanelen

Infraroodpanelen vormen een steeds populairdere keuze voor het verwarmen van huizen, kantoren en meer. De voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingsmethoden. Infrarood panelen zijn: efficiënt, gezond, gebruiksvriendelijk en duurzaam. En ze produceren geen CO2, stof of luchtverontreiniging. Kortom, infraroodpanelen zijn een slimme investering voor iedere huiseigenaar of gebouweigenaar.

Bevestiging van infraroodpanelen

Infraroodpanelen of infraroodkachels zijn gemakkelijk te installeren. Zij kunnen aan de muur of aan het plafond bevestigd worden. En daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden om infraroodpanelen vrijstaand in de ruimte te plaatsen.

Infrarood verwarming geeft directe warmte 

Infraroodverwarming geeft een directe warmte. Het richt stralingswarmte op mensen en voorwerpen in een ruimte. Mensen ervaren een direct warm gevoel op de huid. En objecten zoals muren, ramen en meubels nemen warmte op. En wanneer deze mensen en objecten warmer zijn dan de omgeving waarin zij zich bevinden. Dan geven ze warmte af aan de relatief koudere omgeving. 

Infraroodverwarming verwarmt ook indirect de lucht

Infrarood verwarming verwarmt dus niet direct de lucht. Dat gebeurt indirect via de verwarmde voorwerpen en objecten. Die weer warmte afgeven wanneer zij warmer zijn dan hun omgeving. Op deze manier warmt de lucht in de ruimte ook op. En is er indirect ook sprake van convectiewarmte of luchtverwarming. Vergelijkbaar met een muur die overdag door de zon is opgewarmd. En die tot laat in de avond warmte blijft afgeven. Als de zon al lang weer onder is.

Infrarood kachel en het verschil met convectie

Het grote verschil tussen convectiewarmte en een infrarood kachel of paneel. Convectiewarmte verwarmt de lucht, maar laat zaken als vloeren, muren en plafonds koud. Het gevolg is dat vloeren, muren en plafonds kou blijven uitstralen. En warmte blijven onttrekken. Hierdoor duurt het met convectiewarmte langer om een ruimte aangenaam te verwarmen dan met infrarood stralingswarmte.

Het artikel: hoe infraroodpanelen werken geeft meer informatie over hoe stralingswarmte van infraroodpanelen werkt. Dit artikel bevat ook een video van Herschel (een van onze fabrikanten) die uitlegt hoe infrarood werkt.

Infraroodpanelen bieden dus verschillende voordelen ten opzichte van convectiewarmte:

 • directe warmte 
 • zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling in de ruimte en 
 • eenvoudige installatie (zeker ook als bij verwarming)

Infraroodpanelen voor iedere situatie

Infraroodpanelen zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Voor iedere situatie is er wel een geschikt infrarood paneel of een combinatie van infraroodpanelen beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld infraroodpanelen speciaal voor:

 • De badkamer (de natte ruimtes)
 • Plafond en/of wand
 • Met thermostaat of zonder thermostaat

Infrarood paneel badkamer

Dat er voor iedere situatie een paneel beschikbaar is, laat de IP waarde van diverse infraroodpanelen wel zien. Aangezien er veel vocht in de badkamer hangt, moet het infrarood paneel wel voldoende bescherming bieden hiertegen. Hoe hoger de beschermingsgraad, hoe dichter het infrarood paneel bij de bron mag hangen.

Wilt u weten hoe ver het paneel van een wastafel, bad of douche moet hangen? Bekijk dan onze blog over de IP zones in de badkamer.

Infraroodpanelen plafond

infraroodpanelen zijn beschikbaar voor diverse montage locaties. Zo zijn er ook infraroodpanelen voor het plafond. Het plafond is vaak ook de beste montageplek voor een infrarood paneel. Dit komt doordat het paneel recht boven de plek gehangen kan worden waar de warmte gewenst is. 

Bovendien zal het paneel een hogere temperatuur bereiken, omdat de afgegeven warmte terug komt naar het paneel. Op deze manier is een paneel aan het plafond al snel 20°C warmer dan wanneer het paneel aan de wand wordt gemonteerd.

Infrarood panelen wand

infrarood panelen zijn er ook die specifiek zijn voor de wand. Niet ieder plafond paneel is namelijk geschikt om ook aan de wand te monteren. Dit heeft te maken met extra veiligheid bij het voorkomen van mogelijke oververhitting. 

Een infrarood paneel dat (ook) geschikt is voor de wand, is namelijk voorzien van een thermische zekering. Een thermische zekering slaat door als de temperatuur hoger is dan de waarde wat op de zekering staat. Dit voorkomt oververhitting van het paneel. Wanneer iemand per ongeluk het paneel afdekt (wat absoluut niet mag). Om bijvoorbeeld kleding te drogen. 

Infrarood verwarmingspaneel met thermostaat

Een infrarood paneel is op verschillende manieren aan te sturen, zoals een wandschakelaar of thermostaat. Met een wandschakelaar kunt u op ieder gewenst moment het infrarood paneel aan en uit zetten.

Om het infrarood paneel te kunnen regelen, is er echter een thermostaat nodig. Voor ieder infrarood paneel zijn er verschillende thermostaten te verkrijgen. Zo kunt u diverse programma’s instellen en komt u in een lekker warm huis binnen. Thermostaten zijn instelbaar in verschillende temperaturen, standaard programma’s en enkele aanstuurbaar met een app.

Infraroodpanelen soorten

infraroodpanelen zijn er in verschillende uitvoeringen en materiaalsoorten. De verschillende materialen hebben verschillende voor- en nadelen. 

Infrarood paneel metaal

Metalen infraroodpanelen zijn vanwege de goede warmtegeleiding (de mate waarin een materiaal warmte doorgeeft) sneller warm. En hierdoor sneller operationeel. Maar wanneer dit paneel uitgezet is, koelt het ook snel weer af.

Infrarood paneel keramisch

Keramische infraroodpanelen hebben een langere opwarmtijd voordat ze volledig warm zijn. Maar blijven wanneer het paneel is uitgezet langer warm. En dus langer nagloeien. Zoals een muur van een huis die heel de dag in de zon heeft gestaan en 's avonds nog warmte afgeeft.  

Infrarood paneel spiegel

De opwarmtijd van een spiegel infrarood paneel is langer dan die van een metalen infrarood paneel. Het voordeel van een spiegel is dat het het een dubbele functie heeft. En door de spiegel ziet het paneel er niet uit al een infrarood paneel.

Infrarood paneel glas

Infrarood paneel van glas is vergelijkbaar met die van een de spiegel. Glazen  en spiegel infraroodpanelen hebben een goede warmte overdracht. Maar door de dikte van het glas hebben deze infraroodpanelen meer tijd nodig om op temperatuur te komen.

Infraroodpanelen kopen: waarop letten?

Bij het kopen van infraroodpanelen is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Hieronder staan enkele belangrijke zaken op een rijtje:

 1. Type infraroodpaneel: Er zijn verschillende soorten infraroodpanelen beschikbaar, zoals glazen infraroodpanelen, spiegel infraroodpanelen, en keramische infraroodpanelen. Elk type paneel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, dus het is belangrijk om te kijken welk type paneel het beste past bij uw situatie en voorkeuren.

 2. Vermogen: Het vermogen van het infraroodpaneel bepaalt hoeveel warmte het kan genereren. Het is belangrijk om te kijken naar het vermogen dat nodig is om de gewenste ruimte te verwarmen. Een te klein paneel zal de ruimte niet voldoende verwarmen, terwijl een te groot paneel onnodig veel energie zal verbruiken.

 3. Oppervlakte: De grootte van het infraroodpaneel is ook van belang. Een groter paneel kan meer warmte genereren, maar neemt ook meer ruimte in beslag. Het is belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte en te beslissen welke grootte het meest geschikt is voor uw situatie.

 4. Design: Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Als u op zoek bent naar een infraroodpaneel dat past bij uw interieur, dan is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare designs en kleuren.

 5. Prijs: De prijs van infraroodpanelen varieert sterk, afhankelijk van het type, de grootte en het vermogen van het paneel. Het is belangrijk om te kijken naar uw budget en te beslissen welk paneel de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Beste merken infraroodpanelen

Binnen het assortiment van Heaterdirect.nl zijn alleen de beste infraroodpanelen opgenomen. U vindt bijvoorbeeld de infraroodpanelen van Etherma/LAVA, Fenix/Ecosun, Herschel, Sundirect en Varmigo.

Infrarood paneel kopen op Heaterdirect.nl

Infraroodpanelen zijn een efficiënte en gezonde manier om uw huis te verwarmen. Ze werken door middel van infraroodstraling, die direct opgenomen wordt door objecten en mensen in de ruimte. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen verwarmen infraroodpanelen niet de lucht, waardoor er geen energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht. Bovendien veroorzaken infraroodpanelen geen luchtcirculatie, wat beter is voor uw gezondheid.

Bij het kiezen van infraroodpanelen is het belangrijk om op verschillende factoren te letten, zoals het type paneel, het vermogen, de oppervlakte, het design en de prijs. Door deze factoren zorgvuldig af te wegen, kunt u het beste infraroodpaneel voor uw situatie kiezen.

Infraroodpanelen zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor iedere situatie wel een geschikt infrarood paneel beschikbaar. Een infrarood paneel kopen doet eenvoudig en snel op Heaterdirect.nl.

Mocht u vragen hebben over het optimaal inrichten van een ruimte met infraroodpanelen. Of ondersteuning wensen bij infraroodverwarming kopen. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0413 - 724998 of info@heaterdirect.nl. Wij staan klaar om uw vragen op het gebied van elektrische infrarood verwarming te beantwoorden. Wij helpen u graag verder.

Lees meer