Elektrische boilers

Advies nodig? Bel of mail vrijblijvend onze product experts (0413-724998 / info@heaterdirect.nl). Of bezoek onze showroom in Heeswijk-Dinther.

Lees meer
Vragen of advies?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Bel, mail of chat: 0413 724998 of info@heaterdirect.nl

Vragen of advies?
Showroom bezoeken?
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
10 producten
 1. Etherma Doorstromer Aqua WHM 3,5 kW
  € 174,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 2. Etherma Doorstromer Aqua WHM 5,5 kW
  € 174,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 3. Etherma Boiler Aqua WSP 5 liter
  € 215,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 4. Etherma Boiler Aqua WSP 10 liter
  € 309,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 5. Etherma Doorstromer Aqua WHE 15kW
  € 462,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 6. Etherma Doorstromer Aqua WHE 24kW
  € 462,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 7. Etherma Doorstromer Aqua WHL 15 kW
  € 575,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 8. Etherma Doorstromer Aqua WHL 24 kW
  € 575,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 9. Etherma Warmtepomp Aqua WHP
  € 3.250,00 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
 10. Aansluitset Boiler AQUA WSP
  € 102,50 Incl. BTW
  Levertijd: 1-2 werkdagen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
10 producten

Elektrische boilers

Elektrische boilers zijn apparaten die elektriciteit gebruiken om water op te warmen. Ze zijn een populaire keuze voor huiseigenaren die geen gasaansluiting hebben of liever geen gas gebruiken om hun water te verwarmen. Elektrische boilers zijn ook een goede optie voor mensen die een tweede boiler nodig hebben voor bijvoorbeeld een buitenkeuken of een wasruimte.

Er zijn verschillende soorten elektrische boilers op de markt, variërend in grootte en vermogen. Sommige zijn kleiner en geschikt voor het verwarmen van een enkele kraan, terwijl andere groter en krachtiger zijn en in staat zijn om het hele huis van warm water te voorzien. Elektrische boilers komen ook in verschillende vormen, waaronder cilindrische tanks, wandmodellen en combinatieboilers die zowel warm water als centrale verwarming kunnen leveren.

Elektrische boilers de voordelen

Een van de voordelen van elektrische boilers is dat ze relatief eenvoudig te installeren zijn en geen afvoerpijp of afvoerleidingen nodig hebben. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden, met weinig onderdelen die kunnen falen of vervangen moeten worden. Elektrische boilers zijn ook veilig, aangezien ze geen gas uitstoten of een risico op gaslekkages met zich meebrengen.

Elektrische boilers de nadelen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van elektrische boilers. Ze zijn doorgaans duurder in aanschaf en gebruik dan gasboilers, omdat elektriciteit doorgaans duurder is dan gas. Elektrische boilers zijn ook minder efficiënt bij het verwarmen van water, wat kan leiden tot hogere energiekosten. Bovendien kunnen elektrische boilers niet altijd voldoende warm water leveren om aan de behoeften van een groot huishouden te voldoen.

Elektrische boilers zijn een goede keus

Al met al zijn elektrische boilers een goede keuze voor huiseigenaren die geen gasaansluiting hebben of liever geen gas gebruiken voor het verwarmen van hun water. Ze zijn eenvoudig te installeren en onderhouden, maar kunnen duurder zijn in aanschaf en gebruik dan gasboilers.

Door het gebruik van een elektrische boiler kunt u in korte tijd warm water produceren. De elektrische boilers en doorstromers hebben een verschillende inhoud waardoor er voor iedere situatie een geschikt model is. 

Waar op letten bij aankoop elektrische boiler?

Eigenlijk is hier maar één antwoord op te geven: let erop dat de elektrische boiler groot genoeg is voor uw situatie. Dit kunt u berekenen door de verschillende toepassingen te noteren. Wilt u de elektrische boiler gaan gebruiken voor de wastafel en de douche? Bereken dan hoeveel liter warm water deze twee nodig hebben per minuut.

Hierna kunt u bekijken hoe snel een elektrische boiler of doorstromer warm water produceert. Een goede balans is erg belangrijk, omdat een te grote elektrische boiler zorgt voor een hoger verbruik. Terwijl een te kleine elektrische boiler ervoor zorgt dat er te weinig warm water geproduceerd wordt.

Toepassing elektrische verwarmingsketel

Een elektrische boiler kan op diverse plekken gebruikt worden. Afhankelijk van de inhoud wordt bepaald waarvoor een elektrische boiler toe te passen is. U kunt een elektrische boiler onder andere gebruiken voor:

 • Eén of meerdere wastafels
 • Douche
 • Gootsteen
 • Badkuip

Hoe groter de inhoud, hoe meer de elektrische boiler of doorstromer aan kan. Een elektrische boiler kan bij een grotere inhoud bijvoorbeeld ook een wastafel en douche tegelijkertijd bedienen.

Elektrische boilers kopen bij Heaterdirect.nl

Bestel uw elektrische boilers gemakkelijk online bij Heaterdirect.nl.

Is het product direct beschikbaar? Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.

Advies nodig? Neem contact op met onze product experts. Zij helpen u graag.

Lees meer