Elektrische verwarming kopen? Zodra u op zoek gaat naar elektrische verwarming of elektrische verwarming gaat kopen, komen er waarschijnlijk een hoop vragen op. Denk bijvoorbeeld aan wat is de beste elektrische verwarming? Welke elektrische verwarming is het beste? Welke elektrische verwarming is geschikt voor de badkamer? In dit artikel geven we graag uitgebreid antwoord op deze vragen.

Meest gestelde vragen bij aankoop van elektrische verwarming

  • Wat is de beste elektrische verwarming?
  • Welke elektrische verwarming is geschikt voor de badkamer?
  • Welke elektrische verwarming is het zuinigst?
  • Moet een infraroodpaneel op een geaard stopcontact?
  • Hoe wordt een infrarood paneel aangesloten?
  • Waarom kunnen niet alle infrarood panelen aan de wand?
  • Hoe snel warmt een infrarood paneel op?

Wat is de beste elektrische verwarming?

Elektrische verwarming is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Iedere verwarming heeft zijn eigen specialiteiten. Daarbij is ook de soort verwarming belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan convectiewarmte of stralingswarmte.

Welke infrarood panelen het beste zijn, valt te lezen in onze speciaal geschreven blog. Wenst u specifiek voor uw situatie meer informatie over welke elektrische verwarming het meest geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om op zoek te gaan naar de beste elektrische verwarming. Bel of mail ons op 0413-724998 of info@heaterdirect.nl.

Welke elektrische verwarming is geschikt voor de badkamer?

Voor de badkamer is er een aanvullende eis nodig om elektrische verwarming veilig te kunnen gebruiken. Dit heeft alles te maken met het water en vocht dat in de badkamer te vinden is. Hierdoor moet de elektrische verwarming een hogere IP waarde hebben. Om te bepalen of de elektrische verwarming geschikt is, zal er gekeken moeten worden naar de IP zone. Bij al onze producten is de IP waarde te vinden in de specificaties. Zo kunt u direct zien of de elektrische verwarming geschikt is voor de plek waar deze gewenst is.

Welke elektrische verwarming is het zuinigst?

De elektrische verwarming die gebruik maakt van dezelfde stralingswarmte als bijvoorbeeld de zon is het zuinigst. Dit komt doordat deze warmte alle personen en objecten opwarmt. Dit in tegenstelling tot elektrische verwarming die warme lucht geeft. Hierdoor zijn infrarood panelen het zuinigst om te gebruiken. Deze verwarmen alle objecten, zoals tafels, stoelen en muren. Dit zal vervolgens weer doorgegeven worden aan koudere objecten. Zo wordt de warmte die van een infrarood paneel af komt het effectiefst benut.

Bij het kiezen van een warmtepaneel is energie-efficiëntie een belangrijke factor om rekening mee te houden. De mate waarin het paneel energie omzet in warmte kan een aanzienlijk verschil maken in termen van kosten en milieuvriendelijkheid. Bent u op zoek naar energiezuinige infrarood panelen lees de verder over energie-efficiëntie van infraroodpanelen. Wij leggen u graag uit waar u op moet letten voor een bewuste duurzame keuze.

Moet een infraroodpaneel op een geaard stopcontact?

In principe hoeft dit niet altijd. Bij alle vaste infrarood panelen geldt dat deze op ieder stopcontact aangesloten kunnen worden. Of direct op een thermostaat waarmee de temperatuur te regelen is. De verplaatsbare infrarood panelen moeten wel altijd op een geaard stopcontact aangesloten worden.

Hoe wordt een infrarood paneel aangesloten?

Een infrarood paneel kunt u gewoon op het normale stroomnet aansluiten. Er zijn hierbij twee mogelijkheden; direct op de stroomdraden aansluiten of met een stekker in het stopcontact steken. Er hoeft dus geen aparte stroomdraad of krachtstroom aangelegd te worden. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat de stroomgroep niet te vol komt te zitten. Aangezien er 3600 Watt op één stroomgroep kan, zal dit niet direct een probleem opleveren in combinatie met een infrarood paneel. Bij meerdere panelen en aansluiting op een bestaande stroomgroep adviseren we om eerst na te gaan wat er allemaal aangesloten zit.

Waarom kunnen niet alle infrarood panelen aan de wand?

Dit heeft te maken met een bepaald onderdeel dat in het infrarood paneel zit. Degene die niet aan de wand gemonteerd mogen worden hebben geen thermische zekering. Deze zekering zorgt er namelijk voor dat de stroomtoevoer afgesloten wordt wanneer er een te hoge temperatuur bereikt wordt.

Bij panelen aan de wand kan het voorkomen dat iemand een handdoek over het infrarood paneel legt. Of bijvoorbeeld een aantal stoelen ervoor zet. Hierdoor zal de temperatuur van het paneel stijgen, omdat de warmte niet weg kan. Met als gevolg dat er zelf brand uit kan breken. De thermische zekering voorkomt dit door automatisch te smelten wanneer de temperatuur te hoog is.

Hoe snel warmt een infrarood paneel op?

Het is een misvatting dat een infrarood paneel direct op volle temperatuur is als deze aangezet wordt. Een infrarood paneel heeft namelijk even tijd nodig om op te warmen en de juiste temperatuur te bereiken. Daarbij zit er ook nog een verschil tussen de diverse soorten panelen. Gemiddeld heeft een infrarood paneel tussen de 10 en 15 minuten nodig om op temperatuur te komen.

Voor een metalen infrarood paneel geldt dat deze met ongeveer 10 minuten opgewarmd is. De keramische, glazen en spiegel infrarood panelen hebben iets langer nodig. Hierbij duurt het ongeveer 15 minuten. Dit komt doordat deze materialen wat langer nodig hebben om de warmte door te laten. Het voordeel hiervan is dat deze ook langer na blijven gloeien als het infrarood paneel uitgezet wordt.

Advies elektrische verwarming

Op zoek naar elektrische verwarming, maar nog geen idee wat er geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons advies op maat formulier of met onze klantenservice. Wij zijn te bereiken op 0413-724998 of info@heaterdirect.nl. Voor een overzicht van de verschillende soorten infrarood panelen, bekijk ons ruime assortiment infrarood panelen van de beste merken. Of bezoek onze showroom.