Infrarood verwarming plafond of wand? U overweegt infrarood panelen aan te schaffen, maar vraagt zich af wat het beste is qua montage. Wij helpen u graag verder bij het nemen van de juist beslissing tussen wand- of plafondmontage van infraroodpanelen.

Optimaal verwarmen met infrarood panelen

Voor het optimaal verwarmen van een ruimte met infrarood panelen is het van belang dat de infraroodstralen ongehinderd de personen in de ruimte bereiken. De afweging van de plaatsing van een infrarood verwarming plafond of wand heeft met name te maken met mogelijke blokkades. Voorkom iedere vorm van mogelijke blokkades door meubels of andere voorwerpen.

Infrarood verwarming plafond

Het grote voordeel van plafondmontage ten opzicht van wandmontage is het feit dat de panelen minder opvallen. En daarnaast beperken de panelen u leefruimte niet. Er hoeven geen meubels te worden verplaatst voor een optimale straling. Aan het plafond zijn de infrarood panelen vrij te installeren. Daarnaast zijn de panelen ook te integreren in verlaagde plafonds. Hierdoor vallen de panelen nog minder op.

Zeker wanneer het grotere ruimtes betreft heeft de voorkeur het plafond. Infraroodpanelen overbruggen namelijk een afstand tot ongeveer 3 meter. Een wandbevestiging is in grote ruimte dan snel niet voldoende. Wanneer u de panelen aan het plafond monteert met een maximale ophanghoogte van 3 meter. Kan u zone of spotverwarming toepassen. En alleen die panelen inschakelen waaronder zich personen bevinden die warmte wensen. Zones die niet worden gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer geen behoefte heeft aan warmte of niet aanwezig is. Kunnen gewoon onverwarmd blijven. Deze vorm van verwarmen bespaart u energiekosten.

Wanneer u infrarood verwarmingspanelen aan het plafond monteert doe dit dan niet direct boven een werkplek. Maar in een hoek naar de werkplek. Directe blootstelling te dicht bij het hoofd kan namelijk als oncomfortabel worden ervaren. Alsof u langere tijd in direct zonlicht zit. 

Infrarood verwarming plafond of wand montage heaterdirect.nl lava-arcus

Infrarood verwarming wand

Het voordeel van het monteren van infrarood verwarmingspanelen aan de wand is dat de tegenoverliggende muur wordt verwarmt. Waardoor buitenmuren opdrogen en schimmelvorming wordt voorkomen. De buitenmuren slaan de warmte op met als gevolg dat er minder kou van buitenaf in de kamer terechtkomt. De kamertemperatuur zal constanter zijn.

Als infraroodverwarmers laag gemonteerd worden zal ook de vloer verwarmd worden. Hierdoor ontstaat er bijna een effect zoals dat bij vloerverwarming. U kunt bijvoorbeeld een klein infrarood verwarmingspaneel onder uw bureau installeren zodat u altijd warme voeten heeft.

Infrarood verwarming plafond of wand montage heaterdirect.nl 
heaterdirect.nl

Welke infrarood verwarming kopen?

Binnen de markt van elektrisch verwarmen bevinden zich verschillende producenten en merken. Op basis van onze ervaringen vertrouwen wij op merken zoals: EthermaLAVA, Sundirect, Herschel, Ecosun. Deze merken kwalificeren zich met infrarood panelen die:

  • De minimaal benodigde oppervlakte temperatuur halen. Want infrarood straling is pas van kracht vanaf een temperatuur van ongeveer 80 graden.
  • Een goed isolatie hebben aan de achterzijde waardoor het 'weglekken' van warmte wordt voorkomen.
  • En voorzien zijn van een extra binnenlaag die zorgdraagt voor een egale warmteverdeling over het hele paneel. Zodat het het paneel overal ongeveer dezelfde warmte uitstraalt.

Meer informatie over de kwaliteit van infrarood panelen: De beste infrarood panelen voor elektrisch verwarmen

De beste infrarood verwarming voor wand of plafond

Op onze site vind u met behulp van onze filters zelf de mogelijke wand en / of plafond panelen. Voor een overzicht van de verschillende soorten infrarood panelen, bekijk ons ruime assortiment infrarood panelen van de beste merken.

Kijkt u liever samen met één van onze experts? Bel dan vrijblijvend onze klantenservice: 0413 - 724998. Dan kijken we samen met u naar de beste oplossing voor uw situatie.

Of stuur een beschrijving (eventueel met foto's) van uw te verwarmen ruimte naar: info@heaterdirect.nl. Wij voorzien u dan van een advies op maat. Het enige dat wij daarvoor nodig hebben is:

  • beschrijving van de soort ruimte die u wenst te verwarmen,
  • de lengte, breedte en hoogte van de te verwarmen ruimte, en 
  • een inschatting van de mate van isolatie van de ruimte.

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom om de infrarood panelen te bewonderen en te ervaren.