Infrarood panelen voor de badkamer, is dat mogelijk? De badkamer is één van de belangrijkste kamers in huis. Het is de plek waar je na een drukke dag tot rust komt. Of een nieuwe dag fris en energiek begint. Om het ultieme ‘spagevoel’ thuis te creëren is een stijlvol interieur een must. En een goede verwarming onmisbaar. Infrarood panelen zijn hierbij de oplossing. Een aangenaam verwarmde badkamer zonder een stijlvolle inrichting uit het oog te verliezen. Daarnaast warmt een badkamer met infraroodpanelen sneller op dan met een ‘gewone’ radiator. En bespaart een infrarood verwarmingssysteem op termijn in de energiekosten.

Is infrarood verwarming geschikt voor badkamer?

Infrarood verwarming is zeker geschikt voor een badkamer. Met name de infrarood panelen zijn hier geschikt voor. En die zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zo is het mogelijk te kiezen voor hoofd- of bij verwarming. De montage van de panelen kan aan het plafond, de wand of vrijstaand. En er zijn diverse uitvoeringen qua materiaal, zoals metaal, spiegel of keramiek.

Kan een infrarood paneel in de badkamer?

Zoals hierboven aangegeven zijn infrarood panelen een prima oplossing om de badkamer te verwarmen. Zie hieronder een aantal voorbeelden van het inzetten van infrarood panelen voor de badkamer.

Infrarood paneel plafond badkamer

De meest voorkomende en efficiënte manier om een badkamer met infrarood panelen te verwarmen, is het plafond. Deze infrarood plafondpanelen zijn te plaatsen op minimaal 60 cm afstand van douche of bad. Ze zorgen niet alleen voor een fijne temperatuur in de badkamer. Maar ook voor een warme vloer en muren. Een ideale, energiebesparende oplossing voor de extra koude wintermaanden. En met een bijpassende thermostaat individueel te bedienen en te programmeren.

Infrarood spiegelverwarming voor de badkamer

Met een infrarood spiegelpaneel sla je twee vliegen in één klap.

  • Bespaar ruimte (want: aan de muur was vast al een plek gereserveerd voor de spiegel?)
  • Voorziet de badkamer van een aangename verwarmingsbron.
  • De spiegel beslaat niet beslaat tijdens of na het douchen of badderen.

Infrarood paneel badkamer met handdoekendroger

Voorzie een infrarood wandpaneel van één of twee handdoekenbeugels, ‘et voilà’: de multifunctionele badkamerverwarming alias ‘handdoekendroger’ is een feit. Terwijl de ruimte comfortabel wordt verwarmd, drogen en verwarmen de handdoeken meteen mee.

Designradiator infrarood verwarmer

Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten en daarmee echte eyecatchers in de badkamer. Neem bijvoorbeeld verwarmers gemaakt van keramiek, metaal of glas: er is voor elke badkamer en interieur wat wils. Een ander voordeel van een infrarood designradiator is dat de stralingswarmte niet de lucht maar de vloeren, wanden, objecten en personen in de ruimte verwarmt. Op die manier houden de muren warmte vast waardoor condensatie en vochtige oppervlakken in de badkamer minder kans krijgen.

Wat zijn de nadelen van infrarood verwarming in de badkamer?

Vooropgesteld heeft het verwarmen van de badkamer met infrarood panelen veelal voordelen. Zoals het individueel kunnen bedienen van de verwarming op de badkamer los van de woonkamer. Zo hoeft u niet beneden de thermostaat aan te zetten om het boven warm te hebben. Snellere opwarming van de ruimte dan met conventionele verwarming. En minder last van toch door de stralingswarmte.

Een nadeel van infrarood panelen in de badkamer zou kunnen zijn dat er geen ruimte is om een paneel te plaatsen. Maar ook daar is een oplossing voor. In de vorm van een vrijstaand paneel. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat er niet voldoende stopcontacten of contactpunten zijn om een paneel op aan te sluiten. Verder zijn er weinig nadelen te bedenken.

Wat kost een infrarood paneel voor de badkamer?

De kosten van infrarood panelen voor de badkamer zijn veelal niet duurder dan gewone infrarood panelen. Dit komt omdat de meest panelen een IP-waarde hebben van IP 44. Die het gebruik van deze panelen in de badkamer mogelijk maakt. Meer hierover leest u op: IP en de badkamer.

Daarnaast zijn er binnen de markt van elektrisch verwarmen verschillende producenten en merken. Op basis van onze ervaringen vertrouwen wij op merken zoals: Etherma, LAVA, Sundirect, Herschel, Ecosun. Deze merken kwalificeren zich met infrarood panelen die:

  • De minimaal benodigde oppervlakte temperatuur halen. Want infrarood straling is pas van kracht vanaf een temperatuur van ongeveer 80 graden.
  • Een goed isolatie hebben aan de achterzijde waardoor het 'weglekken' van warmte wordt voorkomen.
  • En voorzien zijn van een extra binnenlaag die zorgdraagt voor een egale warmteverdeling over het hele paneel. Zodat het het paneel overal ongeveer dezelfde warmte uitstraalt.

Meer informatie over de kwaliteit van infrarood panelen: De beste infrarood panelen voor elektrisch verwarmen

Vragen over Infrarood verwarming badkamer

Infrarood panelen voor de badkamer zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor iedere situatie wel een geschikt infrarood paneel beschikbaar. Bestel uw infrarood panelen gemakkelijk online bij Heaterdirect.nl.

Voor een overzicht van de verschillende soorten infrarood panelen, bekijk ons ruime assortiment infrarood panelen van de beste merken.

Mocht u vragen hebben over het optimaal inrichten van een badkamer met infrarood panelen. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0413 - 724998 of info@heaterdirect.nl.. Wij staan klaar om uw vragen op het gebied van elektrische infrarood verwarming te beantwoorden. Wij helpen u graag verder.