Op zoek naar inspiratie om een vakantiehuis van het gas af te helpen? Iedereen loopt er tegenwoordig tegenaan, de gasprijzen stijgen enorm. Wat is er dan beter dan een vakantiehuis verwarmen met infrarood verwarming? Of een elektrische boiler plaatsen om niet langer afhankelijk te zijn van een CV ketel. Hieronder kunt u de ervaring elektrisch verwarmen lezen van één van onze collega's.

De bovenstaande foto is een foto van een vakantiehuisje wat elektrisch wordt verwarmd met infrarood panelen in de woonkamer. Het huisje staat op het mooie Vlieland, waar regelmatig veel wind staat. Hier vind u de ervaring van elektrisch verwarmen, geschreven door één van onze collega's. www.heaterdirect.nl
Voorbeeld vakantiehuisje met infrarood panelen.

Elektrisch verwarmen in een vakantiewoning

De bovenstaande foto is een foto van een vakantiehuisje wat elektrisch wordt verwarmd met infrarood panelen in de woonkamer. Het huisje staat op het mooie Vlieland, waar regelmatig veel wind staat. Doordat het daardoor koud kan zijn, zijn infrarood panelen een snelle en goede oplossing.

In dit huisje zijn de panelen bevestigd aan het plafond, wanneer de panelen aan worden gezet door middel van de thermostaat aan de wand, zijn de panelen binnen no-time warm. De woonkamer beslaat een ruimte van ongeveer 28 vierkante meter waarin 3 panelen van 750 Watt zijn opgehangen. De gehele beneden verdieping was in een paar minuten verwarmd, zo warm dat de panelen na enige tijd ook weer uit konden. Snelle verwarming die ook geschikt is voor het gebruik van kortere periodes. Het huisje is het hele jaar door te reserveren en door de infrarood panelen maakt het niet uit of u in de zomer of in de winter komt, het huisje kan zo verwarmd worden zoals u het zelf wil.

De voorkeur van het plaatsen van een paneel is aan het plafond, dit komt omdat dit meer stralingsbereik heeft dan wanneer het paneel aan de wand hangt. Infrarood verwarming in een vakantiehuis is ideaal omdat dit snel warm wordt in tegenstelling tot centrale verwarming. Daarnaast ziet het er strak uit en scheelt het heel veel in de gas kosten.

Deze situatie kenmerkt zich als ruimteverwarming met infraroodpanelen, want de gehele ruimte wordt verwarmd. Dit is anders dan het elektrisch bij verwarmen met infraroodpanelen. Waarbij bepaalde gedeeltes van de ruimte worden verwarmd.

Welke infrarood verwarming?

Om er achter te komen welke infrarood verwarming geschikt is zijn er een aantal dingen om na te gaan:

  • Wat voor soort ruimte wilt u verwarmen?
  • Hoe groot is de ruimte?
  • Type bediening
  • Wilt u het als hoofd- of bijverwarming?
  • Wand of plafond?
  • Isolatiewaarde huis

Voor het plaatsen van een infrarood paneel is de isolatiewaarde van het huisje van belang, dit komt omdat er bij een minder goede isolatie meer wattage nodig zal zijn. Meer lezen over het verwarmen van bijvoorbeeld de woonkamer in de vakantiewoning? Dat kan op onze blog.

Is elektrisch verwarmen zuinig?

Omdat er in een vakantiehuisje vaak meerdere onbekende mensen verblijven, bestaat de kans dat er onnodig stroom of gas gebruikt wordt. Naast dat elektrische verwarming goedkoper is dan gas, is het ook milieuvriendelijker. Wat het nog goedkoper zou maken is het plaatsen van zonnepanelen. Door de ervaring in dit vakantiehuisje, zijn we erachter gekomen dat een paneel, met buiten rond de 10°C, niet de gehele dag aan hoeft te staan. Omdat het kleine woning betreft wordt het snel warm en blijft de warmte binnen hangen. Dit allemaal bij elkaar maakt dat een infrarood paneel zuiniger is dan stoken op gas.

Positieve ervaring elektrisch verwarmen

Zoals eerder beschreven is het een positieve ervaring geweest en zorgt dit er voor dat we onze positieve ervaring uit kunnen spreken naar onze klanten. Bij Heaterdirect.nl staan we klaar om u een passend advies te geven over welk infrarood paneel voor uw situatie geschikt is. Naast ons telefonisch advies en het advies per e-mail, hebben we ook een prachtige showroom waar we een aantal panelen hebben hangen. Op deze manier kunt u de warmte ervaren én de panelen in het echt zien. Dit allemaal samen met een passend advies en een eigen positieve ervaring, zorgt voor een duidelijke informatie over infrarood panelen.

Huis-Elektrisch-Verwarmen-met-Infrarood-Panelen_advies_heaterdirect.nl_

Vind en koop de beste elektrische verwarming

Aan de hand van het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan contact op met één van onze experts. Bel vrijblijvend met onze klantenservice: 0413-724998, mail naar: info@heaterdirect.nl of kom gezellig langs in onze showroom. Voor een overzicht van de verschillende soorten infrarood panelen, bekijk ons ruime assortiment infrarood panelen van de beste merken.

Ook meteen op zoek naar een prachtig vakantiehuis op Vlieland? Die kunt u hier vinden.