Een veel gehoorde vraag is: "Hoe bedien je een infrarood paneel?". Het is immers toch wel handig dat de ruimte waar de infrarood panelen hangen al een beetje opgewarmd zijn als er iemand thuis komt. In dit artikel leggen we graag de verschillende mogelijkheden uit.

Hoe bedien je een infrarood paneel?

Simpel gezegd zijn er drie verschillende mogelijkheden om een infrarood paneel te kunnen bedienen:

  • Wandschakelaar
  • Bedrade thermostaat
  • Draadloze thermostaat

Wandschakelaar

De eerste mogelijkheid om een infrarood paneel te kunnen bedienen is een wandschakelaar. Met een schakelaar is het infrarood paneel op ieder gewenst moment aan en uit te zetten. Het voordeel hiervan is dat het erg gemakkelijk is om een paneel aan en uit te zetten. Het nadeel van deze bediening is dat het altijd even duurt voordat het paneel is opgewarmd. Een voorverwarmde ruimte is met een wandschakelaar dus helaas niet mogelijk.

Infrarood paneel aansturen met een bewegingsmelder

Bedrade thermostaat

Ook is het mogelijk om het infrarood paneel te bedienen met een bedrade thermostaat. Er zijn diverse opties met betrekking tot bedrade thermostaten. Zo zijn er thermostaten die met een touchscreen bediend moeten worden, maar er zijn ook thermostaten die met bijvoorbeeld een Bluetooth verbinding aangestuurd worden. Op deze manier is aansturing via een telefoon dus ook mogelijk.

Het grote voordeel van een bedrade thermostaat is dat van tevoren ingesteld kan worden wanneer het infrarood paneel aan gaat. Hierdoor is een voorverwarmde ruimte eenvoudig te realiseren. Het nadeel van een bedrade thermostaat is dat er zowel een stroomdraad als de aansluitdraad van het infrarood paneel naar de thermostaat getrokken moet worden.

Draadloze thermostaat

Ten slotte is er een mogelijkheid om het infrarood paneel aan te sturen met een draadloze thermostaat. Ook voor deze manier zijn er verschillende mogelijkheden voor aansturing. Zo is er de mogelijkheid om de thermostaat aan het paneel te bevestigen. Of een thermostaat dat via een Wi-Fi verbinding aan te sturen is.

Net als bij de bedrade thermostaat is het mogelijk om het infrarood paneel, voordat iemand thuis, aan te zetten. Dit is in te stellen met een programma in de thermostaat. Een ander groot voordeel van een draadloze thermostaat is dat deze al in contact staat met het infrarood paneel. Hierdoor heeft de thermostaat alleen nog stroom nodig.

Huis-Elektrisch-Verwarmen-met-Infrarood-Panelen_advies_heaterdirect.nl_

Vragen?

Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog? Of hebt u andere vragen over ons assortiment? Neem dan contact op met onze klantenservice. We zijn te bereiken via de telefoon op 0413-724998 of via de mail op info@heaterdirect.nl. We helpen u graag verder!