Een elektrische boiler wordt steeds vaker gekozen om kleine warm water hoeveelheden aan te bieden. Het is niet alleen veel handiger en sneller, maar ook nog eens een stuk voordeliger. In deze blog gaan we meer op de voordelen van een elektrische boiler in.

Wat zijn elektrische boilers?

Een elektrische boiler is een warm water opslag. De boilers zorgen ervoor dat water door middel van elektra opgewarmd worden. Nadat de boiler wordt aangesloten op een kraan, kan er gekozen worden om warm water te tappen. Zodra er warm water uit de boiler gaat, zorgt de boiler er weer voor dat deze aangevuld wordt tot de maximale inhoud. In de meeste gevallen duurt dit ongeveer 5 minuten voor 5 liter.

Waarvoor gebruik je een elektrische boiler?

Boilers zijn er in verschillende formaten waardoor er voor iedere situatie een geschikte boilerinhoud is. De meest gebruikte boilers zijn degene van 5 of 10 liter die vaak onder een wastafel of gootsteen geplaatst worden. Aangezien er in een wastafel of gootsteen niet zoveel warm water tegelijkertijd nodig is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een douche), is een kleine warm water tank ideaal. Voor een douche of bad kunt u beter gebruik maken van een grotere elektrische doorstromer.

 1. Etherma Boiler Aqua WSP 5 liter
  Etherma Boiler Aqua WSP 5 liter

  Elektrische boiler voor het verwarmen van 5 liter water in slechts 5,5 minuut.

  € 215,00 Incl. BTW
 1. Etherma Boiler Aqua WSP 10 liter
  Etherma Boiler Aqua WSP 10 liter

  Elektrische boiler voor het verwarmen van 10 liter water in slechts 11 minuten.

  € 309,00 Incl. BTW

Wat is het voordeel van een elektrische boiler?

Het voordeel van een elektrische boiler is dat u niet langer afhankelijk bent van een cv. Dit is niet alleen makkelijker, omdat er geen aansluiting vanaf de cv naar iedere wastafel getrokken hoeft te worden. Ook gebruikt u minder gas waardoor de energierekening lager is. Daarnaast zorgt u voor verduurzaming van uw huis. Dit is ook nog eens beter voor het milieu.

Advies elektrische verwarming

Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog? Of hebt u andere vragen over elektrische verwarming? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag bij de zoektocht naar de juiste elektrische verwarming voor uw situatie. Wij zijn bereikbaar op 0413-724998 of info@heaterdirect.nl.