Het is een bekend probleem: u bent de enige op kantoor die het koud heeft, of u heeft het eerder te warm als een collega vraagt of de thermostaat nog een graadje hoger mag. Een bureauverwarmer is hiervoor een eenvoudige, effectieve oplossing. De bureauverwarming wordt gemonteerd onder het bureaublad en verwarmt daarmee allen de werkplek. De beroeps-koukleum van Heaterdirect.nl testte 'm uit:

Ik ben nogal een koukleum en omdat mijn werkgever wil dat ik me comfortabel voel, heeft hij voor mij een bureauverwarmer aangeschaft. In één woord: SUPER

Verwarming onder het bureau

De LAVA Desk heeft een vermogen van 120 Watt en het oppervlak wordt maximaal 60°C. Het verwarmingselement is eenvoudig te plaatsen met 4 schroeven of gebruik van montagekit. Stekker in het stopcontact en voilà, een aangenaam warme werkplek. Het element is traploos te dimmen met behulp van een los bij te bestellen dimmer-stekker.

Doordat het paneel direct onder het bureaublad geplaatst wordt, is de warmte snel te voelen. Hierdoor ontstaat een zeer gerichte verwarming en kan een individu lekker warm zitten, terwijl collega's hier niks van merken.

Door het lage wattage en de efficiënte verwarming kan een bureauverwarmer de algehele stookkosten zelfs omlaag brengen. Vaak kan een thermostaat voor de gehele ruimte een graadje omlaag, als werkplekken waar nodig individueel verwarmd worden:

Mijn ervaring is dat ik meer comfort heb van deze bureauverwarmer dan dat de algehele verwarming een graadje hoger wordt gezet.

Het warmtegevoel van de bureauverwarming is vergelijkbaar met dat van een radiator. De warmte wordt naar boven en naar beneden afgegeven. De warmte onderin is direct voelbaar. Na enige tijd wordt ook het bureaublad verwarmd: heerlijk als je vaak koude handen hebt!

Ideale temperatuur op kantoor

Een ideale ruimtetemperatuur op kantoor is niet realistisch, behalve als u de enige medewerker bent. Wat voor de een te warm is, kan voor de ander te koud zijn en visa versa. Lichaamsbouw, kleding, werkzaamheden, dit zijn allerlei factoren die ervoor zorgen dat iedereen de warmte anders ervaart en zich bij een andere temperatuur prettig voelt.

Conventionele systemen als CV-verwarming zorgen voor een vaste ruimtetemperatuur. Door het verplaatsen/opstijgen van warme lucht wordt de ruimte redelijk gelijkmatig verwarmd. Bij infraroodverwarming is het mogelijk om alleen gemiddelde ruimtetemperatuur aan te houden en plekken extra te verwarmen door het plaatsen van een extra paneel.

Door de bureauverwarmer zit ik behaaglijk aan mijn bureau, terwijl de overbuurman prettig kan werken in een koeler kantoor. Ik hoef me niet meer bezwaard te voelen om de thermostaat hoger te zetten of me extra warm aan te kleden.

  1. LAVA Desk Bureauverwarming 80W 2.0 met aan / uit kabel
    LAVA Desk Bureauverwarming 80W 2.0 met aan / uit kabel

    Vindt u het vaak als enige koud op kantoor? Deze bureauverwarmer biedt de oplossing. Door het plaatselijk verwarmen van uw werkplek zit u er warmpjes bij, terwijl de thermostaat een standje lager kan. Deze bureauverwarmer is ook te bestellen met een dimbare kabel met timer.

    € 224,00 Incl. BTW