Het is een bekend probleem: u bent de enige op kantoor die het koud heeft, of u heeft het eerder te warm als een collega vraagt of de thermostaat nog een graadje hoger mag. Een bureauverwarmer is hiervoor een eenvoudige, effectieve oplossing. De bureauverwarming wordt gemonteerd onder het bureaublad en verwarmt daarmee alleen de werkplek. De beroeps-koukleum van Heaterdirect.nl testte 'm uit:

Ik ben nogal een koukleum en omdat mijn werkgever wil dat ik me comfortabel voel, heeft hij voor mij een bureauverwarmer aangeschaft. In één woord: SUPER

Verwarming onder het bureau

De LAVA Desk heeft een vermogen van 80 Watt en het oppervlak wordt maximaal 60°C. Het verwarmingselement is eenvoudig te plaatsen met 4 schroeven of gebruik van montagekit. Stekker in het stopcontact en voilà, een aangenaam warme werkplek. Het element is in 3 standen te dimmen met behulp van een los bij te bestellen dimmer-stekker.

Doordat het paneel direct onder het bureaublad geplaatst wordt, is de warmte snel te voelen. Hierdoor ontstaat een zeer gerichte verwarming en kan een individu lekker warm zitten, terwijl collega's hier niks van merken.

Door het lage wattage en de efficiënte verwarming kan een bureauverwarmer de algehele stookkosten zelfs omlaag brengen. Vaak kan een thermostaat voor de gehele ruimte een graadje omlaag, als werkplekken waar nodig individueel verwarmd worden:

Mijn ervaring is dat ik meer comfort heb van deze bureauverwarmer dan dat de algehele verwarming een graadje hoger wordt gezet.

Het warmtegevoel van de bureauverwarming is vergelijkbaar met dat van een radiator. De warmte wordt naar boven en naar beneden afgegeven. De warmte onderin is direct voelbaar. Na enige tijd wordt ook het bureaublad verwarmd: heerlijk als je vaak koude handen hebt!

De ideale temperatuur op kantoor

Een ideale ruimtetemperatuur op kantoor is niet realistisch, behalve als u de enige medewerker bent. Wat voor de een te warm is, kan voor de ander te koud zijn en visa versa. Lichaamsbouw, kleding, werkzaamheden, dit zijn allerlei factoren die ervoor zorgen dat iedereen de warmte anders ervaart en zich bij een andere temperatuur prettig voelt.

Conventionele systemen als CV-verwarming zorgen voor een vaste ruimtetemperatuur. Door het verplaatsen/opstijgen van warme lucht wordt de ruimte redelijk gelijkmatig verwarmd. Bij infraroodverwarming is het mogelijk om alleen gemiddelde ruimtetemperatuur aan te houden en plekken extra te verwarmen door het plaatsen van een extra paneel.

Door de bureauverwarming zit ik behaaglijk aan mijn bureau, terwijl de overbuurman prettig kan werken in een koeler kantoor. Ik hoef me niet meer bezwaard te voelen om de thermostaat hoger te zetten of me extra warm aan te kleden.

 1. LAVA Desk Bureauverwarming 80W 2.0 met aan / uit kabel
  LAVA Desk Bureauverwarming 80W 2.0 met aan / uit kabel

  Lokaal (bij) verwarmen onder uw bureau.

  € 235,00 Incl. BTW
 1. Mobiele Keramische Infrarood Verwarming met Thermostaat - IR Paneel Wit 750 watt
  Mobiele Keramische Infrarood Verwarming met Thermostaat - IR Paneel Wit 750 watt

  Let op! Vanwege de breukgevoeligheid is dit product alleen af te halen in onze winkel / showroom in Heeswijk-Dinther. Interesse in dit product? Informeer en reserveer op: 0413 724998 of info@heaterdirect.nl

  € 349,00 Incl. BTW

Bureauverwarming of werkplekverwarming met meer vermogen

De bovenstaande bureauverwarming voorziet zoals beschreven in extra warmte direct onder het bureau. Het is dan ook meer een schootverwarming. Ideaal wanneer de ene persoon het koud heeft en de ander niet. Wenst u echter meer dan een schoot te verwarmen, overweeg dan de infrarood panelen van een hoger wattage. Specifiek voor deze kleinere ruimtes zoals direct onder een bureau, werkplaats of kassa zijn er de panelen Ecosun K+ infrarood panelen. In diverse wattages en lengtes, maar slechts 32 cm. breed.

bureau_verwarmer_ecosun_k_
heaterdirect.nl

Bureauverwarming vrijstaand of mobiel

Naast de bureauverwarming onder het bureau zoals hierboven beschreven zijn er nog meer mogelijkheden om een werkplek of bureau aangenaam te verwarmen. Zo zijn er diverse vrijstaande infrarood panelen, met of zonder wielen, die een werkplek of bureau snel aangenaam bij verwarmen. En zijn er vrijstaande infrarood panelen die zelfs in de lengte geplaatst kunnen worden voor een volledig aanstraling wanneer u zit. Ook deze infrarood panelen komen in verschillende vermogens en maten.

Welke infrarood panelen kopen?

Binnen de markt van elektrisch verwarmen bevinden zich verschillende producenten en merken. Op basis van onze ervaringen vertrouwen wij op merken zoals: EthermaLAVA, Sundirect, Herschel, Ecosun. Deze merken kwalificeren zich met infrarood panelen die:

 • De minimaal benodigde oppervlakte temperatuur halen. Want infrarood straling is pas van kracht vanaf een temperatuur van ongeveer 80 graden.
 • Een goed isolatie hebben aan de achterzijde waardoor het 'weglekken' van warmte wordt voorkomen.
 • En voorzien zijn van een extra binnenlaag die zorgdraagt voor een egale warmteverdeling over het hele paneel. Zodat het het paneel overal ongeveer dezelfde warmte uitstraalt.

Meer informatie over de kwaliteit van infrarood panelen: De beste infrarood panelen voor elektrisch verwarmen

Vind de beste bureau- of werkplekverwarming

Op onze site vind u met behulp van onze filters zelf, eenvoudig de juiste elektrische verwarming of infrarood panelen voor uw situatie.

Kijkt u liever samen met één van onze experts? Bel dan vrijblijvend onze klantenservice: 0413 - 724998. Dan kijken we samen met u naar de beste oplossing voor uw situatie.

Of stuur een beschrijving (eventueel met foto's) van uw te verwarmen ruimte naar: info@heaterdirect.nl. Wij voorzien u dan van een advies op maat. Het enige dat wij daarvoor nodig hebben is:

 1. beschrijving van de soort ruimte die u wenst te verwarmen,
 2. de lengte, breedte en hoogte van de te verwarmen ruimte, en 
 3. een inschatting van de mate van isolatie van de ruimte.

 Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom om de infrarood panelen te bewonderen en te ervaren.