Spiegelverwarming voorkomt condens op uw spiegels

U kent het vast wel, nadat u uit de douche bent gestapt wilt u uw haren doen, scheren of make-up op doen. Als u in de spiegel kijkt kunt u echter niets zien vanwege condens op de spiegel, veroorzaakt door het warme water van de douche. Met een handdoek de spiegel schoonmaken zorgt voor vervelende strepen op de spiegel. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor dit probleem: spiegelverwarming.

Clearsight spiegelverwarming van Etherma voorkomt het beslaan van spiegels in de badkamer tijdens het douchen of het gebruik van warm water. Etherma Clearsight is een verwarmingsfolie die aan de achterzijde van uw spiegel wordt bevestigd. De spiegelverwarming wordt dan aangesloten op de lichtschakelaar in de badkamer waardoor het aan- en uitschakelen gelijktijdig gebeurt met de verlichting. Automatisch wordt de spiegel dan enkele graden boven de temperatuur in de badkamer gehouden, zodat er geen condens meer ontstaat op de spiegel.

Etherma Clearsight spiegelverwarming

Spiegelverwarming bevestigen

Het bevestigen van spiegelverwarming is vrij makkelijk. Nadat u het juiste element hebt uitgekozen kan het element aan de achterzijde van de spiegel worden bevestigd. De zelfklevende rug van de verwarmingsfolie zorgt ervoor dat het makkelijk is te bevestigen. U plaatst de folie op de plaats waar u hem wilt hebben, bijvoorbeeld op ooghoogte. Markeer deze plek met potlood op de achterkant van de spiegel en haal de beschermlaag voorzichtig van de folie af. Plaats het hoekje van de folie op de markeringen en haal vervolgens langzaam de rest van de beschermlaag eraf. Wrijf tot slot de folie voorzichtig op uw spiegel, van binnen naar buiten, totdat er geen luchtbellen meer onder zitten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met een doek, waarop u stevig drukt, of voorzichtig met een pasje.

De spiegel waarop u de verwarmingsfolie monteert mag niet zijn beschadigd. De spanningsverschillen tijdens het opwarmen kunnen zorgen voor scheurvorming bij afgebroken stukjes van de rand. Spiegelklemmen dienen te worden bevestigd op het vrije oppervlak van de spiegel, niet op de folie. Houd er rekening mee dat de folie enkele millimeters dik is, er moet dus voldoende ruimte zijn aan de achterzijde van de spiegel.

Technische gegevens

Etherma Clearsight spiegelverwarming is standaard leverbaar in drie verschillende breedtes (40, 50 en 60 cm) en in verschillende lengtes tussen 400 en 1000 millimeter. Het is bovendien mogelijk op aanvraag om uw spiegel op maat te laten maken. Klik op het product voor verdere informatie!