Infrarood panelen zijn een efficiënte manier om een ruimte te verwarmen. Ze werken door infraroodstralen te gebruiken om direct op mensen en objecten te stralen, wat leidt tot een snelle opwarming van de ruimte. Bent u op zoek naar de beste infrarrood panleen voor uw situtaie, lees dan het artikel: De beste infrarood panelen voor elektrisch verwarmen. In dit artikel leggen we u uit wat de voordelen zijn van een infrarood paneel met thermostaat. Een infrarood paneel met thermostaat is namelijk erg handig, omdat het de temperatuur van de ruimte automatisch regelt. Naast de voordelen van een infrarood paneel met thermostaat bespreken we ook de verschillende soorten thermostaten en de mogelijkheid om ze te verbinden met wifi.

Wat doet een thermostaat?

Een thermostaat is een apparaat dat de temperatuur in een ruimte of gebouw regelt. Het werkt door een temperatuursensor te gebruiken om de huidige temperatuur te meten, en vervolgens de verwarming of koeling aan te passen om de gewenste temperatuur te behouden. De meeste thermostaten kunnen worden ingesteld op een specifieke temperatuur, zodat ze automatisch aan- en uitgaan om de gewenste temperatuur te behouden.

Een thermostaat wordt ook wel slimme thermostaat genoemd. Een thermostaat is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Omdat iedereen een andere wens heeft van hoe een thermostaat ingericht moet worden, zijn er thermostaten in verschillende vormen en maten. Een thermostaat communiceert met het infraroodpaneel. De voordelen van een slimme thermostaat, kunt u hieronder terug lezen.

Infrarood paneel met thermostaat of zonder?

Een infrarood paneel met thermostaat gebruikt u voor meer regelmogelijkheden. Heeft u een infraroodpaneel zonder thermostaat dan gaat het paneel alleen aan wanneer u zelf de wandschakelaar om zet of de stekker in het stopcontact doet.

Infrarood Paneel met Thermostaat voor Efficiënte Ruimteverwarming

De effectiviteit van infrarood panelen voor ruimteverwarming is sterk afhankelijk van de isolatiewaarde van uw woning of ruimte. Om ervoor te zorgen dat uw ruimte altijd comfortabel op temperatuur blijft, is het aan te raden om infrarood panelen te combineren met een geavanceerde thermostaat. Meer over infrarood verwarming als ruimteverwarming met voorbeelden leest u op: elektrisch verwarmen woonkamer als hoofdverwarming

Door uw infrarood panelen te koppelen aan een thermostaat, wordt ervoor gezorgd dat ze alleen actief worden wanneer de ruimtetemperatuur onder de gewenste instelling daalt. Dit betekent dat in goed geïsoleerde ruimtes de panelen minder vaak ingeschakeld hoeven te worden in vergelijking met minder goed geïsoleerde ruimtes. Bovendien is de inschakeltijd, de periode waarin het paneel actief is, aanzienlijk korter in goed geïsoleerde ruimtes.

Dit resulteert in een efficiënter energieverbruik, waarbij het infrarood paneel slechts gedurende korte periodes actief is om de gewenste temperatuur te handhaven. In sommige gevallen kan de inschakeltijd van een paneel, om de gewenste temperatuur te bereiken, bijvoorbeeld slechts 10 minuten bedragen. Kies daarom voor een infrarood paneel met thermostaat om optimaal comfort te ervaren en tegelijkertijd energie te besparen

Infrarood paneel met thermostaat - Heaterdirect.nl

Verschillende soorten thermostaten

Er zijn verschillende soorten thermostaten beschikbaar voor infrarood panelen, waaronder mechanische thermostaten en digitale thermostaten. Mechanische thermostaten zijn meestal eenvoudiger en goedkoper, maar ze zijn niet zo nauwkeurig als digitale thermostaten en vereisen soms handmatige aanpassingen. Digitale thermostaten zijn meestal nauwkeuriger en gemakkelijker te bedienen, maar ze zijn ook duurder.

Slimme thermostaat en infraroodpaneel

Een slimme thermostaat is een thermostaat die is verbonden met het internet en kan worden gecontroleerd met een smartphone of tablet. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de temperatuur vanaf afstand te regelen, zelfs als ze niet thuis zijn. Sommige slimme thermostaten kunnen ook worden geprogrammeerd om de temperatuur op specifieke tijden te regelen, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het gebruikspatroon van de gebruiker.

Veel thermostaten, waaronder slimme thermostaten, kunnen worden verbonden met wifi, zodat gebruikers de thermostaat kunnen bedienen met een smartphone of tablet. Dit kan handig zijn als u de thermostaat wilt aanpassen als u niet thuis bent, of als u de temperatuur wilt aanpassen zonder naar de thermostaat te hoeven lopen.

Samenvattend biedt een infrarood paneel met thermostaat een efficiënte manier om een ruimte te verwarmen, terwijl het gemak van een thermostaat ervoor zorgt dat de temperatuur automatisch wordt geregeld. Slimme thermostaten bieden nog meer gemak door te worden bediend via wifi. En de mogelijkheid om de temperatuur op afstand te regelen en te programmeren voor specifieke tijden. Dit kan helpen om energie te besparen en kosten te verlagen, aangezien u niet hoeft te verwarmen en te betalen voor als u niet thuis bent.

Welke thermostaat bij infraroodpaneel

Overweegt u om een infrarood paneel met thermostaat te installeren Dan is het belangrijk om te overwegen welke soort thermostaat het beste bij uw behoeften past. Zijn gemak en nauwkeurigheid van belang dan is een digitale thermostaat met wifi wellicht de beste keuze. Als u echter op zoek bent naar een goedkopere optie, dan kan een standaard thermostaat een goede keuze zijn.

Wifi thermostaat

Bovendien is het ook belangrijk om te overwegen of u een thermostaat wilt verbinden met wifi. Als u vaak op reis bent of als u de thermostaat op afstand wilt bedienen, kan een wifi-verbonden thermostaat handig zijn. Houd echter wel in gedachten dat wifi-verbonden thermostaten soms duurder zijn en dat u afhankelijk bent van een goede internetverbinding om ze te gebruiken.

Infrarood paneel met thermostaat en de voordelen

Er zitten meerdere voordelen aan een paneel bedienen met een thermostaat.
Let wel: iedere thermostaat is anders en ook iedere thermostaat heeft andere functies. De voordelen welke hieronder benoemd worden gelden dan ook niet voor alle thermostaten. Per artikel op de website staan de functies beschreven.

 • Zelf een weekprogramma instellen
 • Bedienen met een app op uw telefoon
 • Bedienen op afstand
 • Draadloze thermostaat
 • Zelf de gewenste temperatuur instellen
 • Timer instellen
 • Inbouwthermostaten
 • Eenvoudige installatie
 • Touchscreen
 • Vakantiemodus
 • Schakelen op de Google Home

Meer informatie over infrarood paneel met thermostaat

Een infrarood paneel met thermostaat is een efficiënte manier om een ruimte te verwarmen. Het gemak van een thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur automatisch wordt geregeld. Er zijn verschillende soorten thermostaten beschikbaar, waaronder digitale thermostaten en thermostaten die ook kunnen worden verbonden met wifi. Als u overweegt om een infrarood paneel met thermostaat te installeren, is het belangrijk om te overwegen welke soort thermostaat het beste bij uw behoeften past en of u een wifi-verbonden thermostaat wilt.

Bent u op zoek naar een efficiënte manier om uw huis of kantoor te verwarmen, overweeg dan een infrarood paneel met thermostaat. Of u nu op zoek bent naar gemak en nauwkeurigheid met een digitale thermostaat of naar een goedkopere optie met een standaard thermostaat, wij hebben een breed scala aan opties om aan uw behoeften te voldoen. Neem vandaag nog contact op met onze experts om te ontdekken welke optie het beste bij u past. Of bekijk ons aanbod online om de infrarood paneel met thermostaat te vinden die aan al uw behoeften voldoet.

Bij Heaterdirect.nl kunt u terecht voor een breed assortiment thermostaten, deze zijn hier terug te vinden. Of voor een overzicht van de verschillende soorten infrarood panelen, bekijk ons ruime assortiment infrarood panelen van de beste merken.

Heeft u nog vragen of liever advies nodig? Of wilt u weten of een artikel direct op voorraad is? Neem dan contact op met onze product experts. Bereikbaar op 0413-724998 of info@heaterdirect.nl.