Tenten zijn multifunctionele evenementlocaties. Ze zijn mobiel, flexibel inzetbaar en verkrijgbaar in alle soorten en maten. Maar zodra het buiten afkoelt, is een dikke trui of gasverwarmer vaak een must. En dat kan ten koste gaan van de sfeer én de portemonnee. Gelukkig kan het ook anders: met infraroodverwarming van Varmigo zitten gasten er het hele jaar aangenaam warmpjes bij én bespaar je als eventorganisator aanzienlijk op de energiekosten.

Een efficiënte en veilige binnen en buiten verwarmer

varmigo-bsh8350-lange-golf-infrarood-verwarming-terrasheater.nl-heaterdirect.nl
Varmigo - Zwart

De Varmigo verwarmer is een stijlvol infrarood verwarmingssysteem dat eenvoudig aan de muur gemonteerd kan worden. Daarnaast kunnen de panelen ook opgehangen worden door middel van stalen verchroomde ophangringen, zoals aan het plafond, dak of aan een buis of balk bijvoorbeeld. Ze passen in elk decor of interieur en hoeven na gebruik niet verplaatst, opgeborgen of schoongemaakt te worden. Dat betekent niet alleen een onderhoudsvrije buitenverwarmer, maar ook een efficiënter gebruik van de beschikbare tijd en ruimte. Zeker wanneer je infraroodpanelen vergelijkt met andere verwarmingssystemen zoals de gaspaddenstoel of vuurkorf. Varmigo is daarnaast een veilige oplossing omdat er geen open vlam of gasbrander nodig is om buiten een aangename sfeer te creëren.

Infraroodverwarmer als presentatiemiddel

Bij feesten, partijen en andere bijeenkomsten op verschillende locaties, bieden Varmigo-panelen uitkomst. De infraroodverwarmers kunnen namelijk bevestigd worden aan mobiele standaarden waardoor ze eenvoudig te verplaatsen zijn. Ook zijn de verwarmingspanelen aan te passen aan elke sfeer en temperatuur. Tot slot kunnen ze door hun glazen oppervlak gebruikt worden als ‘uithangbord’, voorzien van een logo, mooie print of openhaardafbeelding bijvoorbeeld. Multifunctioneel met een hoofdletter M.

Varmigo is een milieubewuste keuze

In de evenementenbranche zijn milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen een hot topic. Anno nu zijn eventmanagers en -organisatoren steeds vaker op zoek naar stijlvolle én verantwoorde invulling van de evenementenlocatie. Vooral bij bijeenkomsten in de binnen- en / of buitenlucht zijn milieubewuste keuzes en energiebesparende oplossingen een pre. De Varmigo verwarmers passen perfect in dat groene plaatje.

Het beste resultaat met infrarood panelen

Infrarood panelen verwarmen op een andere manier dan de conventionele verwarming. Ze zijn goed te gebruiken in kleine en grote tenten. Bij bijvoorbeeld evenementen of Kerstmarkten. Echter wanneer u werkt of gaat werken met infraroodpanelen dan is het goed om het volgende te weten over deze manier van verwarmen.

Infraroodpanelen functioneren het beste:

  • In gebieden met weinig tot geen tocht. En zeker vochtige wind zorgt voor een sterk minder warmte gevoel.
  • Op een droge ondergrond die warmte absorbeert en afgeeft zoals hout, beton, stenen. Een tent op een grasveld, waar veel water in zit, zal een veel minder resultaat geven. De warmte verdwijnt hierbij in de grond. En deze grond is niet in staat warmte af te geven. Dit is weer anders dan bij een tent met een houten vloer. Na verloop van tijd gaat een houten vloer warmte teruggeven.

Benodigd vermogen per situatie

  • Binnen in een geïsoleerde omgeving:  50 Watt per m²
  • Afgeschermde ruimte niet geïsoleerd: 100 - 150 Watt/m² 
  • Open situatie: 200 Watt/m²