Infraroodpanelen of warmtepomp? In dit interview legt Bas Spekreijse (managing director Etherma Benelux) uit waarom infraroodverwarming de toekomst heeft. Elektrisch verwarmen verschuift van het oplossen van problemen, zoals het vorstvrij houden van leidingen. Of het bieden van meer comfort in badkamer, werkkamer of op de werkplek. Naar de inzet van infraroodverwarming als hoofdverwarming. Vanuit projectontwikkelaars en bouwondernemingen is er steeds meer interesse in elektrisch verwarmen met behulp van infrarood verwarming. Dankzij het de relatief lage kosten en het gemak van installatie in vergelijking tot bijvoorbeeld een warmtepomp.

Infraroodpanelen of warmtepomp?Infraroodverwarming Etherma verkrijgbaar op Heaterdirect.nl

Infraroodpanelen of warmtepomp

Over het algemeen ligt het energieverbruik van infraroodpanelen iets hoger dan die van een warmtepomp. Maar daarentegen zijn de voordelen van infraroodpanelen groot. Infraroodpanelen verwarmen namelijk snel en gericht. Daarnaast zijn de infraroodpanelen makkelijk te installeren en hebben de panelen weinig tot geen onderhoud. Kortom, een lage Total Cost of Ownership met een lange levensduur.

Ideaal voor goed geïsoleerde en / of kleinere woningen zoals, appartementen of eengezinswoningen. En voor grotere huizen, kantoren of bedrijfshallen, zijn infraroodpanelen ideaal als bijverwarming of zoneverwarming. In een woning is dit vaak de werkkamer, badkamer of slaapkamer. Binnen de bedrijfsruimtes vooral voor het verwarmen van de individuele werkplekken. En in bedrijfshallen alleen die zones waar mensen werken in plaats van de hele ruimte te verarmen. Wat meteen een enorme besparing geeft.

Het hele artikel 'infraroodverwarming heeft de toekomst' van Bas Spekreijse (Etherma) leest u hier:

Vragen over infraroodverwarming

Meer informatie over infraroodverwarming is te vinden op de website www.ig-infrarood.nl. IG infrarood is een branchevereniging die een centrale positie inneemt bij het verspreiden van kennis en publiciteit over
infraroodverwarming.

Het assortiment infraroodpanelen waaronder de panelen van Etherma vindt u op onze site. Komt u er niet uit of heeft u vragen over het infrarood panelen neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder.