Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de nieuwbouwhuizen die, vanaf volgend jaar, in Heesch (De Erven), Nistelrode (Laar-Achterstraat), Heeswijk-Dinther (Heeswijkse Akkers) en Vorstenbosch (de Eggerlaan) geen gasleidingen meer zullen bevatten. De huizen worden ‘all electric’ en daarmee veel beter voor het milieu.

Infraroodpanelen

Met onze infraroodpanelen spelen wij al een aantal jaar in op deze trend. Deze panelen zijn 'all electric' en daarmee beter voor het milieu. Deze panelen vervangen de oude radiatoren waardoor het gasverbruik verminderd wordt. De infraroodpanelen zijn er daarnaast niet alleen voor de wand, maar ook voor het plafond.

De panelen genereren infraroodstraling door een oppervlaktetemperatuur van maximaal 95°C. Vervolgens wordt deze warmte uitgestraald door onzichtbare infraroodstralen. Deze worden opgenomen door de voorwerpen en wanden in de ruimte waardoor deze warmte geven aan de omgeving. Door dit soort warmte uit te stralen, ontstaat er een aangename en gelijkmatige temperatuur in de gehele ruimte. Convectiewarmte zou er alleen voor zorgen dat de lucht in een ruimte verwarmd wordt. Met het infraroodpaneel, dat voor stralingswarmte zorgt, blijft het verlies van de opstijgende warmte dus beperkt.

Een model dat in ieder interieur mooi naar voren komt is bijvoorbeeld de Lava Basic 2.0. Dit paneel is een standaard wandmodel en verkrijgbaar in verschillende wattages en afmetingen. De wattages zijn daarbij gekoppeld aan de grootte van het paneel zodat de afgifte van de infraroodstraling geoptimaliseerd is en de effectiviteit van het paneel stijgt.

Ten slotte is het aanschaffen van deze infraroodpanelen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee. De financiering van deze panelen is dan wel hoger, uw energierekening zal lager worden. Als gevolg hiervan zullen ook uw maandelijkse lasten lager worden. Waarom zou u een dief zijn van uw eigen portemonnee? Stap daarom snel over op de verwarming via infraroodpanelen.

Contact

Hebt u vragen of wilt u graag advies voor uw situatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0413 724998. Wij voorzien u graag van een goed advies. Uiteraard kunt u ook een kijkje komen nemen in onze showroom. Het is hiervoor raadzaam om eerst een afspraak te maken.