Montage infrarood panelen, hoe pakt u het aan? Het is zover, u heeft eindelijk een infrarood paneel aangeschaft, maar wat nu? Bij de aanschaf van een nieuw product is het altijd aan te raden om de gebruiksaanwijzing goed te lezen voor de montage van het infrarood paneel. Hierdoor worden de instructies duidelijk en kan er eigenlijk bijna niet mis gaan met het monteren van het paneel.

Montage infrarood panelen - veiligheidsinstructies

Houd vooraf rekening bij de montage van infrarood panelen dat u:

  • Het infrarood paneel niet aanraakt wanneer het is ingeschakeld
  • Het infrarood paneel niet afdekt met bijvoorbeeld een handdoek of kledingstuk
  • Minimaal 40 cm afstand houdt aan de voorkant en 20 cm aan de zijkant tot elk object
  • Het infrarood paneel dient uitgeschakeld te zijn bij de montage
  • Controleer voor de montage of het paneel geen schade heeft
  • Wanneer het paneel stuk is, probeer deze dan niet zelf te repareren
  • Bij schade aan het paneel, neem dan contact met ons op

De beste plaats voor het monteren van een infrarood panelen

De ideale montage van Wanneer u een paneel wilt ophangen, kunt u dit het beste ophangen aan het plafond of aan de wand. Let wel: ieder paneel is anders dus niet ieder paneel mag aan het plafond en niet ieder paneel mag aan de wand. Dit staat per product beschreven. Twijfelt u nog? Vraag het dan bij ons na.

Bij het paneel wordt een montagebeugel geleverd welke aan de muur of aan het plafond bevestigd wordt. Deze beugel is voorzien van gaten waar de schroeven in komen, het is handig om voor het boren af te tekenen waar u het paneel wenst te hangen. Dit kan eenvoudig door een markering te plaatsen in de gaatjes waar de schroeven komen.

Volg de duidelijke gebruiksaanwijzing voor de montage van het infraroodpaneel. Hier staat een duidelijke uitleg en duidelijke plaatjes in welke u stap voor stap kunt volgen.

Mooi afwerking na montage infrarood panelen

Wanneer een paneel hangt, blijft er altijd een stroomkabel over. Het kan wel eens voorkomen dat de stroomkabel te kort is, hiervoor kunt u een verlengkabel gebruiken. De kabel loopt dan bijvoorbeeld langs de wand naar het stopcontact of via het plafond naar een stopcontact. Om dit mooi weg te werken is het handig om een kabelgoot te gebruiken, deze wordt aan het plafond of aan de wand bevestigd middels spijkers of een plakstrip. Zorg voor een kabelgoot waar de kabel goed in past en voilà: de kabel is netjes weggewerkt.

Daarnaast zorgt een kabelgoot ervoor dat de kabels op een veilige manier zijn opgeborgen.

Doordat het paneel niet heet wordt aan de achterkant, is het mogelijk om de kabel eerst een stukje over het paneel te laten lopen en dan langs de muur naar beneden.

Koop het beste infraroodpaneel

Via onze website zijn er diverse infraroodpanelen verkrijgbaar. Door de filters toe te passen kunt u zelf het geschikte paneel vinden.

Lukt dit niet? Of toch liever advies nodig? Neem dan contact op met één van onze product experts. Dit kan per telefoon: 0413-724998 of per e-mail: info@heaterdirect.nl

Het is ook mogelijk om ons advies op maat formulier in te vullen.