De badkamer is één van de belangrijkste kamers in huis. Het is de plek waar je na een drukke dag tot rust komt, of een nieuwe dag fris en energiek begint. Om het ultieme ‘spagevoel’ thuis te creëren is een stijlvol interieur een must, én een goede verwarming onmisbaar. Infrarood verwarmingspanelen zijn de oplossing voor wie op zoek is naar een aangenaam verwarmde badkamer maar niet de stijlvolle inrichting uit het oog wil verliezen. Oh, en wist je dat een infrarood verwarmingssysteem op termijn in energiekosten bespaart? En dat een badkamer met infraroodpanelen sneller opwarmt dan met ‘gewone’ radiatoren?

Infrarood verwarming badkamer de voordelen

Infrarood verwarmers kunnen op verschillende manieren toegepast worden in de badkamer. Zo kun je variëren in materiaalkeuze maar ook kiezen voor ir panelen als hoofdverwarming of bijverwarming. Benieuwd naar de mogelijkheden en opties? Onderstaand vier ideeën voor een sfeervolle, warme badkamer:

1. Infrarood spiegelverwarming voor de badkamer

Met een infrarood spiegelpaneel sla je twee vliegen in één klap.

1. Je bespaart ruimte (want: aan de muur was vast al een plek gereserveerd voor de spiegel?)

2. Je voorziet de badkamer van een aangename verwarmingsbron. Een derde voordeel van deze infraroodtoepassing is dat het spiegelende glasoppervlak niet beslaat tijdens het douchen of badderen.

2. Multifunctionele infrarood handdoekendroger

Voorzie een infrarood wandpaneel van één of twee handdoekenbeugels, ‘et voilà’: de multifunctionele badkamerverwarming alias ‘handdoekendroger’ is een feit. Terwijl de ruimte comfortabel wordt verwarmd, drogen en verwarmen de handdoeken meteen mee.

3. Designradiator als infrarood verwarmer

Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten en daarmee echte eyecatchers in de badkamer. Neem bijvoorbeeld verwarmers gemaakt van keramiek, metaal of glas: er is voor elke badkamer en interieur wat wils. Een ander voordeel van een infrarood designradiator is dat de stralingswarmte niet de lucht maar de vloeren, wanden, objecten en personen in de ruimte verwarmt. Op die manier houden de muren warmte vast waardoor condensatie en vochtige oppervlakken in de badkamer minder kans krijgen.

4. Infrarood plafondpanelen badkamer

Een vierde manier om de badkamer efficiënt te verwarmen is door middel van plafondpanelen. Deze infrarood verwarmers kunnen op minimaal 60cm afstand van douche of bad op het plafond geplaatst worden. Ze zorgen niet alleen voor een fijne temperatuur in de badkamer maar ook voor een vloer en muren die aangenaam warm aanvoelen. Een ideale, energiebesparende oplossing voor de extra koude wintermaanden dus.

Vragen over Infrarood verwarming badkamer

Infrarood panelen zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor iedere situatie wel een geschikt infrarood paneel beschikbaar. Bestel uw infrarood panelen gemakkelijk online bij Heaterdirect.nl.

Mocht u vragen hebben over het optimaal inrichten van een badkamer met infrarood panelen. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice: 0413 - 724998 of info@heaterdirect.nl.. Wij staan klaar om uw vragen op het gebied van elektrische infrarood verwarming te beantwoorden. Wij helpen u graag verder.